Welke bedrijven leveren uitdaging aan voor Bedrijvendag 4 september?

Studenten Technische Informatica gaan glastuinbouwuitdagingen aan

Op de Hogeschool Rotterdam zitten heel veel studenten die de glastuinbouwsector verder kunnen helpen, ook al wordt daar nu nog niet zo vaak aan gedacht. Studenten van de opleiding Technische Informatica bijvoorbeeld. Zij zitten niet alleen met hun neus in de boeken om fictieve casussen op te lossen, maar gaan juist ook de praktijk in. Doorgaans bestaat die praktijk uit de zorg en de haven in Rotterdam, maar in september gaan de eerste en tweedejaars studenten aan de slag in World Horti Center met concrete vraagstukken van echte bedrijven uit de glastuinbouw.

Tien bedrijven krijgen de mogelijkheid om hun vraagstuk neer te leggen bij een groep TI-studenten van de Hogeschool Rotterdam. Die gaan natuurlijk met allerlei out-of-the-box oplossingen komen en brengen een hoop frisse ideeën met zich mee. Bovendien zoeken de tweedejaars studenten vaak nog een stageplek voor een derde studiejaar, daar zitten wellicht talenten tussen die uitstekend passen in onze sector.

Maar wat doet een student Technische Informatica eigenlijk?
Een student Technische Informatica bevindt zich op het snijvlak tussen informaticus en elektrotechnicus. De TI-er richt zich op het gehele systeem van software en hardware, waardoor er bij het ontwikkelen van software ook rekening gehouden wordt met geheugenmanagement, energieverbruik en externe invloeden.

Over het algemeen focust de TI-er zich op het samenstellen van de hardware uit bestaande componenten (microcontrollers, sensoren en actuatoren) en deelsystemen. Als het gaat om het implementeren van de software in de hardware, moet je bij een TI-er zijn. En laat dat nu net iets zijn waar veel bedrijven in de tuinbouw mee bezig zijn.

Bedrijven die een groep studenten willen laten stoeien met een concreet vraagstuk, kunnen een vraagstuk bij de organisatoren neerleggen. Zij moeten dit met het oog op de naderende Bedrijvendag zo snel mogelijk aanleveren. Docenten van de studie kunnen helpen met het specificeren, indien nodig. Elk bedrijf krijgt twee groepen van zes personen die zich buigen over het vraagstuk en een resultaat pitchen.  

Aanmelden als bedrijf voor de bedrijvendag kan door een e-mail te sturen aan Tessa Minnaard: events@worldhorticenter.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.