Nieuwe leergang Smart Horticulture start 17 oktober

Grip krijgen op 'databergen'

Inholland Academy introduceert in samenwerking met adviesbureau Berenschot vanaf 17 oktober 2019 de nieuwe leergang Smart Horticulture. “Er wordt dankzij de high-tech kassen van tegenwoordig onwijs veel data verzameld. Ondernemers en medewerkers hebben vaak alleen nog geen grip op deze ‘databergen’.

De Smart Horticulture leergang is ontwikkeld voor deze ondernemers en medewerkers uit de tuinbouwsector, zodat ze een grote stap zetten richting datagedreven sturen in de kas of op hun bedrijf", aldus Olaf van Kooten, lector duurzame verbindingen in de Greenport én docent tijdens de Nederlandstalige leergang.

Smart Horticulture wordt georganiseerd vanuit World Horti Center. Er is in het scholingstraject gekozen voor een praktische aanpak, waarbij deelnemers direct met data uit hun eigen bedrijf aan de slag gaan. Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

De ontwikkelingen op gebied van digitalisering gaan heel hard, ook in de tuinbouwsector. Nieuwe technologieën zoals robotisering, drones in de kas en autonoom telen, zorgen ervoor dat er steeds meer data gegenereerd wordt. Dit biedt grote kansen en om hier op in te kunnen spelen, is kennis nodig.

Waarde toevoegen
De leergang Smart Horticulture bestaat uit 9 bijeenkomsten waarbij deelnemers met behulp van verschillende tools stap voor stap leren om databergen te structureren, ordenen en om te zetten tot waardevolle informatie voor het eigen bedrijf. Samen met experts van adviesbureau Berenschot analyseren deelnemers waar in het bedrijf datagedreven sturing het meeste waarde kan toevoegen en met deze inzichten gaan de deelnemers aan de slag. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om oogstprognoses, het verbeteren van efficiëntie van de arbeidsinzet, kwaliteitsissues of vraaggericht telen.

Datagedreven sturing
De leergang is voor ondernemers en medewerkers in de tuinbouw die zich willen bekwamen in datagedreven sturing van hun bedrijfsprocessen. Daarnaast is de leergang volgens de initiatiefnemers ook interessant voor degenen die beroepshalve met deze bedrijfsprocessen te maken hebben, zoals adviseurs, toeleveranciers, veredelaars of technologiebedrijven.

Voor meer informatie én inschrijven:
Uitgebreide opleidingsinformatie, downloads en actuele data
https://www.inholland.nl/academy/opleidingen/agri-food-en-life-sciences/leergang-smart-horticulture/ 

Voor inhoudelijke vragen:
Robin Snoek (opleidingsadviseur Agrifood)
06 15279786
robin.snoek@inholland.nl 

Direct inschrijven:
https://www.inholland.nl/academy/opleidingen/inschrijven/inschrijvenpeoplesoft?opleiding=Smart%20Horticulture 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.