100 demonstratielocaties om Saoediërs nieuwe teeltvormen te laten testen

Groenten en fruit telen bij een gemiddelde zomertemperatuur van 45°C

In Nederland hebben we onlangs tropische temperaturen gehad. Uitzonderlijk, maar in Saoedi-Arabië is dat 'normaal'. Saoedi-Arabië is heet en droog. Moeilijke omstandigheden dus voor het telen van fruit of groenten, maar niet onmogelijk.

Boeren en telers zouden daarom enorm blij zijn met kennis over irrigatie, bemesting en gewasbescherming. Daarom helpt de Business Unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research bij het opzetten van demonstratievelden verspreid over het land.

Saoedi-Arabië is vooral bekend vanwege de teelt van dadelpalmen. Maar er worden nog veel meer gewassen geteeld - groenten, granen, voeder en fruit - in plastic kassen en in de vollegrond. De oogst van die gewassen is echter laag. Dit komt vooral door het gebrek aan de kennis over irrigatie, bemesting en gewasbescherming. Het water is bovendien schaars én zout, en het is er warm: de gemiddelde zomertemperatuur is 45°C, wat zorgt voor stress bij veel gewassen.

Gebruik van demonstratievelden
Samen met King Faisal University ontwikkelt WUR Glastuinbouw een trainingsprogramma voor boeren en telers in Saoedi-Arabië. Demonstratievelden spelen hierbij een centrale rol. Op zulke velden wordt onder meer getoond hoe Integrated Pest Management werkt. Boeren en telers zien hoe een evenwichtig gebruik van chemische middelen, natuurlijke vijanden en vallen helpen om ongedierte en ziekten te bestrijden. Speciale aandacht zal ook worden besteed aan irrigatie en bemesting. Op deze manier zien boeren en telers hoe ze hun kwaliteit en opbrengst per eenheid irrigatiewater kunnen verbeteren.

Er komen ongeveer 100 demonstratievelden. De boeren en telers worden benaderd door King Faisal University met steun van WUR Glastuinbouw en het ministerie van Milieu, Water en Landbouw van Saoedi-Arabië, dat ook het project financiert.

Bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.