Volgend jaar naar Den Haag?

550 duizend toeschouwers zagen corsoboten voorbij varen

Het Varend Corso Westland zit er weer op. Ruim 550.000 toeschouwers zagen drie dagen lang de fraai versierde corsoboten weer voorbij varen, nadat op vrijdag 2 augustus Westlands burgemeester Bouke Arends het startschot had gelost. 

De organisatie blikt tevreden terug op het niveau dat de deelnemers dit jaar aan de dag wisten te leggen. Een enorm palet aan originele vondsten trok de afgelopen drie dagen voorbij. Van een complete circusact tot een live-optreden van ‘Lady Gaga’ en van Jungle Book tot Dia de los Muertos. Zelfs Game of Thrones en Pinokkio waren van de partij.

Net als de afgelopen jaren kwamen meer dan een half miljoen bezoekers naar het corso, naar schatting waren het er ruim 550.000. Dat was mede te danken aan de weersomstandigheden die dit weekeinde erg gunstig waren. Een lekker zonnetje en een temperatuur tussen de 20 en 25. 

Nieuw thema en naar Den Haag?
Nu de complete stoet inmiddels weer is aangemeerd bij het Trade Parc Westland bij FloraHolland, wordt ook voorzichtig alweer naar volgend jaar gekeken. Het thema van het Varend Corso 2020 is inmiddels al bekend: It’s Showtime!. Dat belooft dus weer een waar spektakel te worden.

Ook de route van het corso zal opnieuw bekeken worden. Zowel de corso-organisatie als de gemeente Den Haag zien de stoet komend jaar graag door Den Haag varen. Daar zal de komende maanden nog zorgvuldig naar gekeken worden om onder meer de planning en route tot in de puntjes te regelen.      

Benieuwd naar de winnende boten, klik dan hier voor de publiekswinnaars en hier voor door de jury aangewezen winnaars


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven