Idromeccanica Lucchini past nieuw snufje toe in semi-gesloten kassen

Nanotechnologie vormt schild tegen infraroodstraling

Nanotechnologie wordt tegenwoordig in diverse technieken toegepast. Ook om de beschermde omgeving in een kas te reguleren, vooral op plaatsen met moeilijke weersomstandigheden, kan de technologie een uitkomst zijn. Idromeccanica Lucchini, een specialist in het ontwerp en de productie van kassen, is naar eigen zeggen een voorloper als het gaat om dit nieuwe snufje.

"Er moet rekening worden gehouden met veel elementen wanneer een kas wordt opgezet in een gebied met moeilijke klimaatomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan landen als Thailand, Pakistan en landen in de Golfstreek, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika  Er zijn gebieden waar de lichtomstandigheden en temperaturen zo hoog zijn dat het onmogelijk is om te gewassen te laten groeien. Maar dankzij innovatie slagen we erin kassen van airconditioning te voorzien waardoor binnen telen koeler wordt", legt Matteo Lucchini uit.

Nanotechnologie kan werken als een schild tegen infraroodstralen terwijl de transmissie ongewijzigd blijft. Dit betekent dat de hoeveelheid licht die planten bereikt niet wordt gewijzigd, maar dat de temperatuur wordt verlaagd. Bovendien gaan films langer mee als stralen worden gereflecteerd.

"Adiabatische panelen (panelen die geen warmte uitwisselen met hun omgeving) met vochtafzuigers worden ook gebruikt en dit komt de werking van de airconditioning ten goede. Bovendien maakt de module een kortere kaplengte mogelijk", zegt Lucchini.

Experimenteren en innovatie gaan hand in hand bij Lucchini. Het bedrijf onderzoekt nu een nieuw soort kas dat kan worden opgesteld in gebieden met zeer droog weer en hoge temperaturen.

"We hebben het over semi-gesloten kassen waar we de luchtuitwisseling filteren. Er is een extra omhulsel dat de lucht bewaakt om de luchtmassa's die in de kas achterblijven te controleren, om uitwisseling met buitenlucht te voorkomen. Het is een aanzienlijke investering, maar het levert meteen resultaat."

Voor meer informatie:
Idromeccanica Lucchini S.p.a. 
Via Cavriana 4B 
46040 Guidizzolo (MN) 
Tel.: (+39) 0376 818433
Fax: (+39) 0376 819498
Email: info@lucchiniidromeccanica.it
Web: www.lucchiniidromeccanica.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.