Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oogst van september tot november

Italiaanse kas volgezet met 55.000 aardbeienplanten

"We zijn net klaar met het planten van 55.000 planten. Het gaat om vijf aardbeienrassen die op een Up&Down-systeem worden geteeld in kassen. De dichtheid is 10 planten per vierkante meter en het oogsten start begin september en duurt tot begin november", meldt teler Sofia Michieli.

De aardbeienplantjes na de verplanting, begin juli

Het kas- en teeltsysteem waarvoor Sofia werd bekroond, beslaat 5500 vierkante meter. "We besloten om iets nieuws te proberen en kozen voor vijf soorten: Cantus, Ania, Vivara, Portola en San Andreas." 

Met betrekking tot de lenteoogst meldt de Sofia dat de prijzen fluctueerden omdat de markt niet stabiel was. Er waren momenten met dat de prijs laag wat €2,- per kilo en op andere momenten was dit beter met €3,- per kilo.

Sofia Michieli tijdens de lente oogst een aantal maanden geleden

"De feedback was positief toen we begonnen met de afzet aan groothandelsmarkten onder ons merk Fragole di Sofia. Nu verwachten de klanten ook goede aardbeien in de herfst. Tot nu toe zijn onze aardbeien beschikbaar in de regio Veneto, maar we zijn ook op zoek naar afzetpunten in de rest van Italië. Onze filosofie is om ons te concentreren op kwaliteit in plaats van kwantiteit." 

Het Up and Down systeem is niet nieuw in Nederland, maar in Italië is het nog relatief onbekend, zeker voor de teelt van aardbeien. Bij dit systeem worden de aardbeien geteeld in substraten van kokosvezel en perliet. De substraten zijn verticaal, op twee niveaus opgehangen zodat werknemers rechtop kunnen werken.

Voor meer informatie:
Sofia Michieli
via San Cassiano, 112
45030 Crespino (Rovigo)
Email: sofia.michieli@icloud.com 

 

Publicatiedatum: