Dirck Smits van Oyen:

"Oekraïense investeringen in kwaliteitssystemen nemen toe"

Tholen - Vorige week stond Tolsma Ukraine LLC op de beurs Fresh Produce Ukraine. Het bedrijf produceert innovatieve bewaartechniek, die het bewaarrendement van aardappelen, uien en wortelen verbetert. Tolsma Ukraine LLC vertegenwoordigt in Oekraïne ook de bedrijven Grisnich en Kiremko en wordt daar ook Tolsma-Grisnich-Kiremko genoemd. Zij stonden in een gezamenlijke beursstand. Grisnich is gespecialiseerd in transport- en sorteersystemen en Kiremko in productielijnen bewerkte AGF.


V.l.n.r: Nick Maros (Kiremko), Dirck Smits van Oyen (Director Tolsma Ukraine LLC) en Oekraïense collega's Alexej en Katja

Dirck Smits van Oyen, Director Tolsma Ukraine LLC, woont al meer dan 10 jaar in Oekraïne en vertegenwoordigt sinds vier jaar de Oekraïense markt voor Tolsma. "Ik zie veel kansen in deze markt. Oekraïne is het vijfde aardappelproducerende land ter wereld en er zijn hier nog veel te weinig opslagmogelijkheden. Daardoor gaat een groot deel van de oogst verloren. De laatste tijd zien we dat telers steeds meer gaan investeren en geld uitgeven aan nieuwe technieken, zoals opslagsystemen. Consumenten stellen hier namelijk steeds meer eisen en verwachten een goede kwaliteit van de producten. Daardoor gaan telers automatisch meer in dit soort zaken investeren. Als eerste wordt dan aan opslag gedacht, maar ook is er een groeiende interesse voor transport- en sorteersystemen. Ook investeren in productie van bewerkte AGF, zoals chips, neemt toe. Tolsma heeft bewaartechniek geleverd aan het grootste aardappelbedrijf in Oekraïne, Mriya geheten, dat jaarlijks 5.000 hectaren aardappelen verbouwt. We hebben ook veel 'kleinere' klanten met enkele honderden hectaren aardappelen, uien of wortelen die allemaal investeren in de kwaliteit van hun product van veld tot tafel met behulp van Nederlands pootgoed, machines en techniek."

Volgens Dirck is de agrosector in Oekraïne één van de sectoren die consistent groeit. "Oekraïne is gemaakt voor de landbouw. Hier zit 35% van de zwarte aarde en er is een enorm potentieel voor de teelt van diverse producten. Daarnaast is er sprake van een economische groei en zien we in de toekomst mooie kansen."

Dirck Smits van Oyen
Tolsma-Grisnich-Kiremko Ukraine
4 Kretchatik str.
01001 Kiev - Ukraine
tel. +380-44-4611405
fax. +380-44-4611406
www.tolsma.com
www.kiremko.com
www.grisnich.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.