Magazijnproces verregaand gemechaniseerd in het pand van ruim 30.000 m2

Fotoreportage nieuwbouw Van Gelder Groente en Fruit

De nieuwbouw van het pand van Van Gelder Groenten en Fruit op Nieuw Reijerwaard vordert gestaag. ‘’Nieuwbouw is noodzakelijk om verder te groeien en te voldoen aan de nieuwe trends in de markt,’’ zegt algemeen directeur Gerrit van Gelder.

Voorzieningen als de High Care keuken, snijderij, warme keuken en inpakafdeling worden verder geoptimaliseerd en uitgebreid. Daarnaast wordt het magazijnproces verregaand gemechaniseerd in het pand van ruim 30.000 m2. 

Een groentenkas in bloei van 1.600m2 en de totaalbeleving in het experience center moeten straks een absolute eyecatcher worden van het bedrijf. De bezoekers en voorbijgangers moeten direct in één oogopslag de duurzame en innovatieve bedrijfsvoering van Van Gelder kunnen zien: van fruitgaard voor de deur tot kas op het dak. 

Experience Center opgeleverd
De aannemer heeft onlangs ook het laatste onderdeel, het Experience Center, opgeleverd. Dat is vanaf de buitenkant ook goed zichtbaar. Deze is op de lichtreclame na volledig klaar. Wel moeten ze nog even geduld hebben voordat ze volledig kunnen verhuizen omdat de mechanisatie nog in volle gang is. De bouw van het Experience Center is afgerond. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de laatste details. Maar op dit moment is het ook al een belevenis om er rond te lopen.

Op de tweede verdieping komen de productieruimtes. Momenteel wordt hier nog hard gewerkt aan de koelinstallaties en binnenkort worden de vloeren gestort. Het groenafval vanuit het snijproces wordt door middel van een watersysteem afgevoerd, gescheiden en vermalen. Dit restproduct wordt volledig hergebruikt en wordt onder andere gebruikt voor energieopwekking. Hiermee verduurzaamt Van Gelder het totale proces van begin tot het eind. 

Ook de nieuwe high-care keuken krijgt al vorm. Ten opzichte van het huidige pand zal de high-care keuken meer vierkante meters aan ruimte krijgen om producten met maximale hygiëne en langere houdbaarheid te produceren.

In het nieuwe pand is veel, heel veel techniek nodig om alles goed te kunnen laten draaien. Zo moeten de enorme oppervlaktes gekoeld worden, is er op alle plaatsen voldoende stroom nodig en worden de sprinklerinstallaties ook al aangelegd. Zo wordt er boven het beloopbaar plafond heel veel techniek aangelegd voor onder andere de koelinstallaties.

Klik hier voor de fotoreportage van de nieuwbouw

Voor meer informatie:
Gerrit van Gelder
Van Gelder Groente en Fruit
Handelsweg 70
2988 DB Ridderkerk
Tel: 0180-618599
gvangelder@vangeldernederland.nl
www.vangeldernederland.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven