Laboratoriumtest bevestigt besmetting na aantreffen symptomen

Eerste ToBRFV-besmetting in Verenigd Koninkrijk

De Britse Agriculture and Horticulture Development Board heeft gisteren, 18 juli, melding gemaakt van de besmetting van een Britse tomatenteler met het Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV). Een laboratoriumtest heeft dat uitgewezen. Het gewas in het getroffen bedrijf is vernietigd en de 'benodigde stappen' om het virus uit te roeien zijn genomen. De besmetting is ook gemeld aan het Britse Plant Health and Seeds Inspectorate. 

Phil Morley, Technical Officer for the Toamto Grower's Association (TGA) laat weten dat er met dank aan het wereldwijd delen van informatie snel actie kon worden ondernomen.

AHDB roept telers op nog eens extra scherp te kijken naar met name de import van zaden en plantmateriaal en naar hygiëne. "Telers moeten waakzaam zijn voor symptomen en direct actie ondernemen als zij een besmetting vermoeden. Als sector kunnen we er zelf veel aan doen de impact zoveel mogelijk te beperken op dit cruciale moment in het jaar voor de Britse tomatenteelt."

Bron: AHDB
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.