Een kijkje in het kassencomplex

"Zhongnong Futong is een pionier in Chinese tuinbouwsector"

De Chinese tuinbouwsector maakt een snelle groei door en past in toenemende mate Nederlandse technologieën toe. In de onderstaande video is te zien hoe Viscon en Hoogendoorn samen werken aan een project voor de Chinese teler Futong in de stad Xingtai, in de noordelijke provincie Hebei. 

Zhongnong Futong is een pionier
Als pionier binnen de moderne tuinbouw maakt Zhongnong Futong gebruik van geavanceerde productiefaciliteiten om nog betere en smaakvolle producten te telen, haar productiviteit te verhogen en langdurige bewaring en transport mogelijk te maken. "We zijn dit agrarische ontwikkelingsmodel actief aan het verkennen en houden hiervoor vast aan onze planning, de constructie van ons tuinbouwcomplex, onze plantservice, het beheer van het complex en de hele keten voor de teelt en afzet van tuinbouwproducten," zo laat het bedrijf weten. 

Efficiënt auto-systeem
Hoogendoorn werkt voornamelijk met automatische instellingen voor bijvoorbeeld de omgevingsomstandigheden en irrigatie. De centrale besturingseenheid is gebaseerd op deze instellingen en stuurt de overige apparatuur aan. De water- en kunstmestintegratietechnologie die bij dit project worden toegepast, bestaat uit twee delen. Eén is een tien hectare tellend druppelirrigatiesysteem voor de groenteteelt, het andere is een één hectare tellend getijdenirrigatiesysteem voor zaailingen. 

"Deze twee systemen worden gecombineerd met een UV-desinfectiesysteem waarmee het hergebruik van water kan worden gegarandeerd. Onze zaailingen-lijn heeft drie belangrijke kenmerken. Eén daarvan is de hoge nauwkeurigheid en efficiëntie. Ons systeem omvat zowel het eerste plantframe als het latere wegen, sorteren en etiketteren en de industriële reiniging. Het is uiterst efficiënt. Alles wordt gedaan door het auto-systeem."

Voedselveiligheid
"Het belangrijkste aspect in de moderne tuinbouw is de voedselveiligheid. Voor dagelijkse producten, zoals tomaten en komkommers, hebben we een compleet aanbod aan traceeroplossingen.Op deze manier kunnen we garanderen dat de consument een veilig en betrouwbaar product krijgt. Zo hebben we een aantal bodemziekten in steenwol en kokos weten te bestrijden. Het hele teeltproces is gebaseerd op biologische gewasbeheersing. We voldoen hiermee zeker aan de groene standaard. Het irrigatiesysteem van Codema zorgt niet alleen voor hogere opbrengsten maar helpt ook water en energie besparen en vermindert operationele en arbeidskosten," vervolgt het bedrijf. 

Hogere opbrengsten en productkwaliteit
"Kassen zijn de toekomst van de tuinbouwsector. Dankzij automatisering in kassen kan op mankracht worden bespaard. De grote nauwkeurigheid zorgt voor een hogere output en productkwaliteit. We streven ernaar de manier waarop tuinbouw wordt bedreven te veranderen en een duurzame ontwikkeling tot stand te brengen om  onze klanten in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn. We verzamelen de beste agrarische talenten om ons heen en werken aan een internationaal promotieplatform om energie en arbeid te besparen en zo een bijdrage aan de samenleving te leveren."

Voor meer informatie:
Codema Systems Group
Oosteindsepad 8
2661 EP Bergschenhoek
The Netherlands
+31105212755
info@codemasystemsgroup.com
www.codemasystemsgroup.com


Hoogendoorn Growth Management
+31 (0) 10 460 80 80
info@hoogendoorn.nl
www.hoogendoorn.nl
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.