KÖHRA - Frische GmbH ziet nog steeds groeipotentieel voor versgesneden producten

"In ons leveringsgebied groeit de afzet continu"

De Duitse convenience sector groeit de laatste jaren in een snel tempo. Van de beproefde gesneden salades en geschilde onbewerkte producten (aardappelen, wortelen, uien) beweegt de Duitse markt zich in toenemende mate richting kant-en-klare gerechten en delicatessen. Hierdoor ontstaan er voor bedrijven die bereid zijn tot innovaties nieuwe kansen in de vershandel. "In ons leveringsgebied groeit de afzet continu. De symbiose tussen de arbeidsmarktsituatie en de kwaliteit van onze convenienceproducten zorgen voor dit verloop“, zegt Bernd Thalmann, directeur van KÖHRA – Frische GmbH.

Het handelsbedrijf uit Sachsen behoort tot de pioniers binnen de Duitse convenience branche. Uit het oorspronkelijke aardappelschilbedrijf werd in 1991 'Kartoffelmeister Köhra' opgericht en daarmee ook de basis gelegd voor de versgesneden producten. Daarnaast hoort sinds 2005 een productiebedrijf voor bijzondere convenienceproducten in Berlijn (Köhra Gourmet) bij de KÖHRA group. Delicatessen, antipasti, sappen en nog veel meer worden vers in Berlijn geproduceerd en zeer goed ontvangen door de hogere gastronomie en hotellerie. Bovendien hoort sinds 2006 ook Agrar Frisch in Wendelstorf bij de KÖHRA group en er zijn nog altijd groeikansen in deze sector, meent Bernd.


Links: Bernd Thalmann, directeur van KÖHRA - Frische GmbH / Foto: Alex Weingarten  Rechts: een kijkje in de productiehal van het bedrijf.

"We hebben ons op de versmarkt gepositioneerd als vaste leverancier van convenienceproducten. We produceren zonder verplicht te vermelden toegevoegde stoffen en de vraag groeit continu - ook vanwege de actuele uitdagingen op de arbeidsmarkt. Door het grote productaanbod van de firma Köhra Gourmet hebben KÖHRA – Frische GmbH en Agrar Frisch GmbH de mogelijkheid om hun klanten een grote variatie aan verse convenienceproducten aan te bieden“, informeert Bernd.


Het hoofdkantoor van het bedrijf in Köhra, Sachsen.

Lokaliteit als handelsmerk
Ook bij versgesneden producten neemt de betekenis van lokaliteit als inkoopargument steeds meer toe onder de consumenten, bevestigt men. KÖHRA – Frische reageert actief op deze maatschappelijke trend: "We ondersteunen onze lokale leveranciers en werken met veel kleine telers samen. We willen dit natuurlijk ook versterken om de markt te bedienen.“

Ook traditionele producten worden volgens het motto "Wij groeien met onze taken!“ bijpassend verwerkt: "Voor ons was al vroeg duidelijk dat ook gewone bladsla hoogwaardig en uniek kan zijn. Natuurlijk groeien assortiment ook met klantenwensen mee en daar springen we zo goed mogelijk op in.“


Links: Zoodles van de firma KÖHRA – Frische GmbH
Rechts: Tarwesalade met gember/sinaasappelsaus van de firma Köhra Gourmet / Fotograaf: Karl Mischke 

Daarnaast is het bedrijf sinds 2005 bio-gecertificeerd, zodat men ook officieel bevoegd is voor de productie van gesneden bio-producten. Door de continue herstructurering op het gebied van bedrijfsprocedures, transport en netwerken heeft het bedrijf ook dit uitdagende productsegment onder controle. Bernd: "We gaan de uitdagingen aan met een goed georganiseerde inkoop en een afgegrensde productieafstand zodat we ook volledig kunnen voldoen aan de eisen aan bio-producten.“ 

Nabijheid van grote steden
Inmiddels behoort KÖHRA – Frische GmbH tot de grootste versleveranciers in Oost-Duitsland. De nabijheid van KÖHRA – Frische GmbH tot Leipzig, Dresden, Chemnitz en Halle, van Köhra Gourmet tot Berlijn en van Agrar Frisch GmbH tot Rostock en Hamburg speelt daarbij een grote rol. "Met ons eigen voertuigpark, evenals onze continue levering zijn we in staat om lokale grootverbruikers (hotels, gastronomie, kantines enzovoort) dagelijks direct te beleveren. Dankzij ons CF Gastro handelarennetwerk hebben we bovendien de mogelijkheid om ook buiten de regio actief te zijn“, zegt Bernd afsluitend.

Voor meer informatie:
KÖHRA – Frische GmbH
Leipziger Straße 32
04683 Köhra
Telefoon: +49 34293 533-375
Telefax: +49 34293 533-38
E-mail: info@koehra.de 
Web: www.koehra.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven