Pöppelmann lanceert nieuwe To Go verpakkingsoplossing

Emmertje met raster voor snoeptomaten

Niet bij alle verpakkingen kun je als producent om plastic heen. Om desondanks zo min mogelijk plastic te gebruiken heeft Pöppelmann een emmer voor snoeptomaten ontwikkeld waarbij door uitsparingen in de wanden tot wel 30% op plastic wordt bespaard. De transparante 'rasteremmer' heeft een gekleurde beugel en inhoud van 870 ml. 

 


De emmertjes zijn voorzien van uitsparingen in de vorm van een raster. Zo kan er volgens de producent tot wel 30% aan materiaal bespaard worden. Met hun gewicht van slechts 21 gram is de verpakking duidelijk lichter dan de gebruikelijke emmertjes voor snoeptomaten. Desondanks biedt de emmer de nodige stabiliteit. Het raster maakt bovendien een optimale beluchting van de levensmiddelen mogelijk bij gekoelde bewaring, aldus producent Pöppelmann. 

Met IML decoreerbaar
Naar wens kan de verpakking al tijdens de vormgeving door middel van de In-Mould-Labeling-procedure (IML) van een voorbedrukt etiket voorzien worden. De nieuwe emmertjes met raster worden gesloten door middel van een dekselplakker van karton. Deze kan volledig bedrukt worden.

De nieuwe verpakking bespaart niet alleen plastic, maar het gereduceerde gewicht verlaagt daarnaast ook de logistieke kosten en zorgt voor een CO2-besparing tijdens het transport.


Het team van Pöppelmann op de Fruit Logistica van dit jaar

Interdisciplinair project van twee specialisten
De emmer met raster voor snoeptomaten ontstond in een samenwerking van Pöppelmann Famac en Merulin Gartenbauservice. Pöppelmann nam producent van levensmiddelverpakkingen de snelle ontwikkeling van het design op zich - ondersteund door de huiseigen dienstverleningen zoals Rapid Prototyping voor de productie van prototypes in 3D-druk – tot aan de serieproductie door middel van spuitgieten.

Als specialist op het gebied van tuinbouwbenodigdheden ondersteunde Merulin het project met branchekennis en liet zich voor het project door een eigen klant uit de tomatenteelt adviseren. De eerste klanten zijn reeds overgestapt op de snoeptomaten emmertjes van Pöppelmann, waardoor de eerste exemplaren al in de retail te vinden zijn.

Voor meer informatie:
Pöppelmann GmbH & Co. KG
info@poeppelmann.com  
www.poeppelmann.com    

MERULIN Gartenbauservice GmbH & Co. KG
info@merulin.de 
www.merulin.de 
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven