Export stijgt naar 2.500 kilo per jaar

Nederland willigt verzoek Duitsland om 1000 kilo extra medicinale cannabis in

De vraag naar medicinale cannabis in Duitsland stijgt. Er is daarom aan Nederland gevraagd of er 1000 kilo extra medicinale cannabis op jaarbasis naar de Oosterburen kan worden geëxporteerd, zo schrijft minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport in een brief aan de Tweede Kamer. Hij laat weten dat de huidige Nederlandse productiecapaciteit toereikend is om aan die extra vraag te voldoen. Het verzoek is daarom ingewilligd.

De hoeveelheid die Duitsland verwacht nodig te hebben hoeft niet in een keer uitgeleverd te worden maar zal verspreid over het jaar plaatsvinden. Het Bureau Medicinale Cannabis (BMC) zal binnen het productieproces en capaciteit die zij nu heeft in overleg met de teler de hoeveelheid bepalen die per keer uitgeleverd zal worden.

Met het vooruitzicht dat Duitsland goed op weg is om zelfvoorzienend te zijn heeft Bruins in overleg met BMC besloten om het verzoek in te willigen. Dit wil zeggen dat Duitsland in 2019 tot en met eind 2020 maximaal 2.500 kg medicinale cannabis per jaar geleverd krijgt voor verstrekking op recept aan Duitse patiënten. Of de maximale hoeveelheid ook geleverd gaat worden zal uiteindelijk afhangen van het aantal ingediende recepten bij Duitse apotheken.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven