Naar afnemers in winterperiode wordt gezocht

CO2-afvanginstallatie Duiven gaat in augustus draaien

De eerste CO2-afvanginstallatie van Nederland staat op Gelderse bodem. En wel in Duiven, bij AVR. Vanaf augustus wordt 25% van de CO2 afgevangen en getransporteerd naar de tuinders in Bergerden. Daar wordt de CO2 gebruikt voor extra plantgroei. “We zijn er enorm trots op dat we dit voor elkaar hebben gekregen”, aldus plantmanager Robert Hageman in een interview op de website van het Gelders Energieakkoord

“De tuinders in Bergerden moeten van het gas af. Daarom zijn zij op zoek naar alternatieve bronnen voor het produceren van CO2 in de zomer en het leveren van warmte in de winter. Voor het leveren van CO2 konden wij een oplossing bieden, waardoor zij al deels van het gas af kunnen. De CO2 wordt in tanks getransporteerd door het bedrijf Air Liquide.”

Robert Hageman links, AVR rechts

Meer afnemers nodig
“Met de bouw van de fabriek is een eerste stap gezet in het afvangen van CO2. De volgende stap is het vinden van afnemers voor met name de winterperiode. Je kunt het natuurlijk ook opslaan in de grond, maar daar focussen wij ons vooralsnog niet op.”

Lees hier verder. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven