56 boten, 450.000 bloemen en 75.000 stuks groenten en fruit gaan weer te water

Varend Corso Westland vaart uit op 2, 3 en 4 augustus 2019

Het Varend Corso Westland trekt dit jaar op 2, 3 en 4 augustus voor de 22e keer door de Zuid-Hollandse wateren. Met het thema WOW! belooft het gratis event dit jaar kleurrijker dan ooit te worden. Jaarlijks bezoeken ruim een half miljoen mensen dit driedaagse spektakel, met festiviteiten op het water en op de kade.

De deelnemers zijn al weken volop in voorbereiding en laten hun creativiteit de vrije loop te laten met het jaarthema WOW! Decors, kostuums, muziekkeuze en acts zijn allemaal in goed afgestemde harmonie met de professionele arrangementen van bloemen, planten en groenten. De vrolijke stoet van het Varend Corso doet op hun 80 kilometer lange route gedurende 3 dagen steden aan als Delft, Den Haag, Vlaardingen en Maassluis

Wist je dat het Varend Corso bestaat uit….
56 boten die 65 bruggen passeren
450.000 bloemen
120.000 planten

75.000 stuks groente en fruit:
36.000 paprika’s
15.000 trossen tomaten
30.000 exotische vruchten

500 vrijwilligers
3.500 flesjes water
4.500 liter koffie
4.250 liter thee
1.500 snackpakketten


Loop hier alvast warm voor de editie van 2019 met het verslag en de fotoreportage van de editie van 2018.

Feest op het water én op de wal
Het corsoweekend is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water want ook op de wal worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van zeer dichtbij kunnen bekijken.

Kindercorso
Ook dit jaar zal het Kindercorso voor het Varend Corso uit varen. De boten zijn volledig ontworpen en opgemaakt door kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Tijdens het corso-weekeinde varen de kinderen zelf mee om zich helemaal onder te dompelen in het vrolijke zomerse corso-gevoel.

Voor meer informatie:
Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op www.varendcorso.nl. Hier is de bonte stoet ook live via de webcam te volgen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven