Amerikaanse komkommermarkt ziet prijs stijgen door problemen in enkele teeltgebieden

Komkommertelers maken een goed seizoen mee in hun Mexicaanse teeltgebieden. Voor Bebo Distributing uit Texas is het een drukke tijd nu de tweede oogst voor de deur staat. Jimmy Garza van Bebo Distributing vertelt dat de prijzen momenteel goed zijn, doordat gebieden als Michigan vertragingen door de weersomstandigheden oplopen wat tot nu toe resulteert in minder aanbod. 

"We zijn met onze tweede komkommeroogst begonnen. We zagen de komkommerprijzen flink stijgen. Enkele telers in Michigan zijn nog niet begonnen en de markt is daarom hooggespannen. We verwachten dat die kalmeert zodra Michigan begint."

Hij voegde eraan toe dat de sector de ontwikkelingen na orkaan Barry, die afgelopen weekeind over de kust van Louisiana trok, goed in de gaten houdt. "De orkaan trof de zuidoostelijke staten waar ze nog steeds komkommers telen. We moeten wachten om te zien wat de impact ervan is."

Tomatenteelt verkast naar hoger gelegen gebied
Het is ook een transitieperiode voor de tomatenteelt nu telers hun San Luis Potosi teelt beginnen. De teelt ligt in een hoger gelegen gebied, ten noorden van Mexico Stad, waar mildere temperaturen heersen en de zon deze tijd van het jaar overvloedig schijnt. 

"We zijn ons zomerseizoen in San Luis Potosi net begonnen. De tomaten worden onder het Quintanilla label geteeld. Dit is de naam van de belangrijkste teler in de streek. De zomerhitte in dit gebied begint voordat de andere streken warm worden met een piek in april en in mei. Nu is het milder doordat de teelt hoger ligt."

Garza beschrijft de producten die ze aanbieden. "Bebo Distribution biedt zowel ronde als roma tomaten aan, vooral in gestapelde 4 x 4 trays. We bieden ook balen aan van 11,3 kg en RPC voor retailers."

Tomatenmarkt stabiel ondanks importheffingen
Met de introductie van importheffingen begin dit jaar hebben de Mexicaanse tomatentelers gewacht totdat de markt reageert. Tot nu toe is de markt relatief stabiel gebleven. Dat zal voor de rest van het jaar een belangrijk punt zijn. 

"Er is veel gesproken over de importheffingen op Mexicaanse tomaten. Telers gaan er op verschillende manieren mee om en tot nu toe is de markt stabiel gebleven. Maar het is nog vroeg en er bestaat een algemeen gevoel van onzekerheid. Er valt nog te bezien hoe het uit zal pakken en of de importheffingen zo blijven."

Voor meer informatie:
Jimmy Garza
Bebo Distributing Co.
+1 (956) 627-3302
jimmy@bebofresh.com
www.bebodist.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.