Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
24-26 september

Hoe ziet de toekomst van duurzame groentenrassen eruit?

Syngenta verwacht in week 39 weer meer dan 1200 bezoekers uit 50 verschillende landen. Zij zullen van 24-26 september de proefvelden, Fields of Innovation, induiken om de nieuwste rassen van dichtbij te bekijken. Onder die rassen dit jaar nieuwe variƫteiten in brassica, pompoen, ui en bladgroenten.

De nieuwe brassicarassen van Syngenta die te zien (bloemkool, kool en spruiten) zijn geselecteerd voor efficiƫntere groei, mechanische oogst en verwerking - voor kostenbesparing en om zeker te zijn van een tijdige oogst van hoge kwaliteit.

Syngenta heeft zich ten doel gesteld de integratie met productiesystemen van telers te vergroten. Dit jaar toont het veredelingsbedrijf bezoekers tijdens Fields of Innovation daarom onder meer oplossingen voor mechanische oogsttechnieken.

Er is ook oog voor het veranderende klimaat: de nieuwe Syngenta Champion Team koolrassen doen het goed in langere droge periodes. Daarnaast zijn er de hittebestendige bloemkoolrassen, die onder moeilijke omstandigheden een goede opbrengst leveren.

Voor bladgroententelers is er tijdens Fields of Innovation ook genoeg te zien. De focus ligt daarbij op prestaties in de vollegrond met natuurlijke weerstand en op verpakken en verwerken.

De sla, babyleaves en spinazie van Syngenta bieden nu een hogere opbrengst, langere houdbaarheid, grotere volumes bij verpakking en betere aansluiting bij de wensen van de consument.

Dit jaar kunnen bezoekers aan de Fields of Innovation ook een kijkje nemen bij de sla op water.

Onder de andere groentenrassen die worden geshowd, vind je onder meer een nieuw pompoenras, dat hoge opbrengsten combineert met gemiddelde weerstand tegen vier virussen.

Verder introduceert Syngenta nog een rode ui, evenals uien die geselecteerd zijn om telers te helpen uitdagingen het hoofd te bieden van productie tijdens lange dagen in Noordwest-Europa tot speciale rassen voor Afrika en het Midden-Oosten.

Tijdens de Fields of Innovation zullen er internationale specialisten van Syngenta aanwezig zijn om bezoekers te begeleiden.

Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.nl

Publicatiedatum: