Naktuinbouw:

"Grootste deel nieuwe bedrijven geregistreerd voor nieuwe Plantgezondheidsverordening"

Vanwege de nieuwe Plantgezondheidsverordening verwelkomt Naktuinbouw dit jaar zo’n 750 nieuwe bedrijven. Ongeveer 90% van deze bedrijven is nu geregistreerd.

Waarom registreren?
De plantenpaspoortplicht breidt per 14 december uit naar alle ‘voor opplant bestemde planten’. Alles wat nu teeltmateriaal heet valt daaronder, maar ook alle pot-, perk- en kuipplanten. Deze bedrijven hadden eerder nog niet met Naktuinbouw te maken.

Nog niet geregistreerd?
Vanaf 14 december moeten alle planten die aan de EU-definitie voldoen (planten die volledige planten kunnen voortbrengen en daarvoor bestemd zijn) traceerbaar zijn. Stap 1 is het registreren van een bedrijf bij Naktuinbouw. Dat kan gemakkelijk via de website van Naktuinbouw. Na verwerking van een aanvraag neemt Naktuinbouwen contact op voor een kennismakingsbezoek. Tijdens dit bezoek beantwoorden kunnen uiteraard alle vragen gesteld worden.

Zelf plantenpaspoort bevestigen
Om zelf plantenpaspoorten te bevestigen, moet Naktuinbouw telers ook autoriseren. Dit geldt voor nieuw geregistreerde bedrijven, maar ook de al bij Naktuinbouw geregistreerde bedrijven moeten aan de nieuwe door de EU gestelde eisen voldoen. Vraag hiervoor een bedrijfsautoriatie plantenpaspoort aan door het formulier op de website in te vullen, is het advies.

Voor meer informatie:
Naktuinbouw
www.naktuinbouw.nl 
info@naktuinbouw.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.