Giuseppe en Silvio Benedetto:

"We willen volgend jaar gekleurde tomatenrassen gaan telen"

Giuseppe en Silvio Benedetto zijn allebei telers in het Italiaanse Cava D'Aliga. Ze telen 80% van hun product in de kas. Het bedrijf teelt voornamelijk kleine tomaten in twee cycli (een lange winter en een korte zomercyclus) met een opbrengst van 500 ton in totaal. "We willen volgend jaar gekleurde rassen gaan telen." 

Giuseppe en Silvio Benedetto

"Ondanks het slechte weer van het afgelopen seizoen was het geen slecht seizoen", vertellen de telers. "Onze gewassen in de kas telen wij op substraat, waardoor we bodemziekten vermijden. Daarnaast hoeven we dankzij fertigatie nauwelijks gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken en verspillen we geen water."

"Dit jaar werden de planten getroffen door de tomatenmineermot oftewel tuta absoluta, wat heel vervelend is, maar we hadden de situatie snel onder controle."

"Onlangs deden we testen met gekleurde tomaten omdat onze commerciële partner daarnaar vroeg. Tijdens de volgende cyclus zullen we gekleurde rassen systematisch introduceren en aan de teelt hiervan een aanzienlijk stuk areaal besteden."

"Onze vollegrond aubergines doen het ook goed. Ze worden zeer gewaardeerd door onze handelaar en daarom gaan we het areaal hiervoor vergroten. In de nabije toekomst willen we ons areaal uitbreiden en de wat oudere faciliteiten een update geven."

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Benedetto Angelo
Via S. D’Alì, sn
97018 Scicli (RG)
Tel.1: +39 333 5245763
Tel.2: +39 366 3959783
silviobenedetto31@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.