Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interview met winnaar scriptieprijs Yasmin Dijksterhuis

Wie is die studente die met een pvc-buis een proef deed met teelt op water?

Yasmin Dijksterhuis van het Cartesius Lyceum in Amsterdam wilde weten of voedselgewassen in een kas beter groeien in aarde of in een stromende voedingsoplossing, teelt op water dus. Ze ontwierp en bouwde zelf een kas en zaaide vervolgens slaplanten en sperziebonen. Het profielwerkstuk dat ze vervolgens schreef, leverde haar een scriptieprijs en nu dus ook een interview in Het Parool op.

Lees het interview hier. "Ik stuitte per ongeluk op een wietforum, waar opvallend veel informatie te vinden is over het groeien van gewassen in ideale situaties. Hier las ik ook voor het eerst over de teelt op water en dat het veel effectiever is om gewassen mee te verbouwen dan reguliere grond. Maar was dat wel zo? Ik kon geen duidelijke resultaten vinden, dus besloot ik het onderzoek zelf te gaan doen.” 

Lees hier het item over alle nominaties én bekijk hieronder een filmpje waarin Yasmin uitlegt waarom ze tot dit onderzoek kwam en hoe het onderzoek in zijn werk ging. 

Publicatiedatum: