Maandag 15 juli nieuwe generatie tachograafkaarten beschikbaar

Vanaf maandag 15 juli is KIWA klaar voor het leveren van de Nederlandse nieuwe generatie tachograafkaarten. Grote wijziging bij de aanvraagprocedure is dat er geen handtekening meer vereist is.
​Na noodoplossingen van KIWA, namelijk het bestellen van Kroatische en Engelse tachograafkaarten, kunnen vanaf komende week eindelijk Nederlandse kaarten aangevraagd worden. De eerder uitgegeven Engelse bestuurders- en bedrijfskaarten kunnen gewoon gebruikt worden. Deze kaarten hebben - net als de Nederlandse kaarten - een geldigheidsduur van vijf jaar. 

​Grote wijziging bij de aanvraagprocedure van de Nederlandse nieuwe generatie bestuurderskaarten is dat er geen handtekening meer vereist is.

Downloadtool voorzien van upd​​ate
Een ander belangrijk verschil is technisch verwerkt in de chip. De nieuwe bestuurders- en bedrijfskaarten zijn geschikt voor de digitale tachograaf en voor de smart tacho. De nieuwe techniek in de chip zorgt ervoor dat de downloadtools waarmee bestuurderskaarten gedownload worden, een update moeten krijgen. Dit geldt ook voor downloadtools waarmee de smart tacho uitgelezen wordt.

Wordt een downloadtool niet op tijd geüpdatet? Dan bestaat de kans dat er gegevens ontbreken in de tachograafadministratie.
 
Bron: TLN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven