Green Specialties Skal Bio gecertificeerd

Green Specialties Holland is trots te kunnen melden Skal Bio gecertificeerd te zijn voor de teelt van vollegrondsgroenten. In samenwerking met Smeding Groenten en Fruit vinden de eerste biologische babyleaf producten van Lieropse bodem inmiddels via Marqt hun weg naar de klant.


Adrie van den Einden & Kayleigh van den Einden

"Na jarenlang voorloper te zijn geweest in milieukeurteelt, Green Specialties is al sinds 2011 milieukeur gecertificeerd, valt de gehele teelt inmiddels onder de on the way to planet proof criteria. En nu heeft Green Specialties ook de volgende stap in duurzame teelt gezet en is sinds kort dus Skal Biologisch gecertificeerd", aldus het bedrijf. 

Green Specialties Holland heeft zich gespecialiseerd in de teelt, verwerking en handel van Spinazie, Rucola en Babyleaf. De bladgroenten worden dagelijks en jaarrond geleverd aan gastronomie en Retail in heel Europa. De producten worden in de vollegrond geteeld en de blaadjes worden jong geoogst. .

In samenwerking met partner Smeding zijn inmiddels de eerste 3 biologisch geteelde producten in het assortiment opgenomen. ‘We zijn erg blij met deze mooie uitbreiding van ons biologische assortiment en dat we deze producten in samenwerking met Green Specialties Holland kunnen aanbieden’, aldus Paul Kingma, inkoopdirecteur van Smeding.

Op korte termijn streeft Green Specialties ernaar om nagenoeg het complete assortiment als biologische variant aan te bieden. Green Specialties beheert een groot gedeelte van de keten, namelijk van het bewerken van de grond, de teelt tot aan het verpakken van de groenten tot een panklaar eindproduct. Dit blijft ook voor de Bio producten onveranderd. 

Voor meer informatie
Green Specialties
Achterbroek 26
5715 BM Lierop
T +31 (0)492 331999
info@greenspecialties.nl 
www.greenspecialties.nl 

Voor meer informatie
Smeding Groenten en Fruit
De Opfaart 1
9076 PG Sint Annaparochie
T: 0518-409940
info@smeding.nl  
www.smeding.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.