Nieuwe oogst Hollandse pastinaak gestart bij Mts. Teeuwen

"Pastinaakmarkt stabiliseert na jaren van explosieve groei"

Tholen - Mts. Teeuwen uit het Limburgse Helden is deze week gestart met de oogst van de nieuwe Hollandse pastinaken. Het bedrijf is uitgegroeid tot één van de grootste telers en verpakkers voor de verse markt en heeft dit jaar haar areaal opnieuw licht uitgebreid. "Zoals wij werken, zijn we in Nederland uniek. We oogsten het product vers de hele winter door en polijsten en verpakken zelf, onvergelijkbaar met de bewaarpastinaak", vertelt Geert Teeuwen.

"Nieuw dit jaar is dat we een weeg- en verpakkingslijn hebben ontwikkeld om pastinaken op ieder gewenst gewicht te verpakken. Mede door de vraag vanuit de retail naar specifieke sorteringen en verpakkingen is de beslissing genomen om hier nog service gerichter te kunnen werken om aan de steeds veranderende wensen van de klant te kunnen voldoen.

"We oogsten de pastinaak vers van het land tot eind april en aansluitend importeren we zelf in mei en juni uit Spanje, zodat we jaarrond pastinaak kunnen leveren. We hebben dit jaar een mooie oogst. Elders in Europa is de teelt door het warme weer wat lastiger verlopen, maar dat valt bij ons erg mee. Afnemers schakelen nu snel over naar de Hollandse pastinaak", vertelt Geert.

Teeuwen levert de pastinaak aan groothandelaren en exporteurs door het hele land en is daarnaast de vaste leverancier van de lokale supermarktketen Jan Linders. "De afgelopen tien jaar is de teelt van pastinaak best explosief gegroeid, inmiddels stabiliseert de markt zich een beetje", vertelt de teler. "De vraag is nu bij de start van het seizoen best aardig, maar pastinaak blijft vooral een wintergroente."

"Voordeel is wel dat de prijzen van pastinaak door het jaar heen redelijk stabiel zijn. Daardoor houden we de afzet redelijk in gang, anders is het met zo'n artikel echt hollen en stilstaan. Maar we hoeven niet elke dag met de prijs te schuiven", vertelt de teler. "Die teelt van wat kleinschaligere producten ligt ons wel. We vullen de teelt van pastinaak aan met die van asperges en zwarte ronde rettich (Rammenas), wortelpeterselie en witte rettich."

Voor meer informatie:
Mts. Teeuwen
Geert Teeuwen
Hazenakkerweg 6
5988 NJ Helden
Tel +31627311025
info@teeuwentelers.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven