Verenigde Staten

Alweer een miljoeneninvestering in vertical farming

Het is nog steeds maar een in omvang kleine sector, maar ondertussen volgt de ene miljoeneninvestering de andere in rap tempo op. AeroFarms bevestigt wat The Financial Times onlangs al schreef: het bedrijf heeft 100 miljoen dollar (zo'n 90 miljoen euro) opgehaald waarmee ze hun magazijnen verder vol kunnen bouwen met meerlagenteelt. De grootste investeerder was wederom de Ingka Group, het moederbedrijf van Ikea. 

Naast Ingka hebben ook andere eerdere investeerders zoals Wheatsheaf, ADM Capital, Middleland Capital, Mission Point Capital, China’s GSR Ventures en AllianceBernstein hun steentje bijgedragen.

Vertical farming ongekend populair
Sinds Plenty in 2017 200 miljoen dollar (178 miljoen euro) ophaalde, zijn veel miljoeneninvesteringen gevolgd waarvan dit de meest recente is. Bowery Farming kondigde vorig jaar een investering van 95 miljoen dollar (84 miljoen euro) aan, 80 Acres Farms haalde 40 miljoen dollar (36 miljoen euro) binnen en het in Berlijn gevestigde InFarm kreeg 100 miljoen van investeerders. 

En nu is het dus de beurt aan AeroFarms. Eerder haalden ze al 40 miljoen dollar (36 miljoen euro) op en ze hopen dat ze met een verdubbeling van het eerder geïnvesteerde geld hun bedrijf flink uit kunnen breiden.  

AeroFarms
Het bedrijf was dit jaar al eerder in het nieuws toen bekend werd dat zij vanaf september 2019 een op maat gemaakte selectie AGF-producten zullen aanbieden op vluchten van Singapore Airlines. 

Verder kondigde AeroFarms inapril nog hun deelname aan aan een nieuw hightech samenwerkingsverband voor het ontwikkelen van gewassen voor vertical farming. Samen met Fluence, Priva en BASF willen ze nieuwe gewassen ontwikkelen die specifiek bedoeld zijn voor vertical farming.

Lees meer in The Financial Times


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven