Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Datacenter in het Canadese Quebec gaat zeven hectare aan kassen verwarmen

De Canadian Agriculture Thermal Energy Corporation / Corporation d'Énergie Thermique Agricole du Canada (CETAC) is een exclusieve voorwaardelijke koopovereenkomst aangegaan voor de bouw van een nieuwe Heat Station Campus. De 90 hectare grote kavel ligt zo'n 450 meter van het Hydro-Québec Léry verdeelstation. Warmte uit datacenters gaat er ingezet worden om kassen te verwarmen.


Luchtfoto van het CETAC IV terrein

Het bedrijf bereidt zich nu, na de ontwikkeling van hun eerste 8,5 MW warmte-krachtcentralezone in Ste-Marie-Madeleine (Quebec), voor op de aanleg van een zone met tien warmte-krachtcentrales, waarvan elke 7 hectare aangrenzende kassen bevoorraadt. De zone in Beauharnois zal CETAC IV genoemd worden en de warmte-krachtcentrales zullen bij volle capaciteit 40 MW aan energie gebruiken. 


De huidige CETAC I Heat Campus toont hoe de kassen aangrenzend aan de warmte-krachtcentrales gebouwd zullen worden.

CETAC is momenteel op zoek naar investeerders. Bouwvergunningen en stroomvoorzieningen zijn aangevraagd bij Québec Construction Code and Building Act.


Links: de koele luchtstroom vanuit Canadese putten in een serverkast met onderdruk. Rechts: kasten zijn hermetisch afgesloten en geïsoleerd van omgevingslucht

Vacuüm serverkast met onderdruk
Naast goed uitgeruste installatie zal CETAC IV voornamelijk gebruikt worden voor het hosten van traditionele computerservers welke geplaatst zullen worden in de vacuüm serverkasten met onderdruk die het bedrijf onlangs ontwikkelde. Elke kast is ontworpen om ruimte te kunnen bieden aan 6000 watt aan servers met een koele luchttoevoer vanuit het Canadese puttensysteem. Verkoeling wordt zo gebruikt op een natuurlijke manier zonder tussenkomst van bijvoorbeeld airconditioning. Alle warme, droge lucht wordt verzameld en doorgezet naar de kassen. De warmte-krachtcentrale is zo ontworpen dat men, wanneer men het wil, makkelijk kan wisselen tussen de serverkasten met onderdruk en verschillende ASIC-apparatuur.

In tegenstelling tot andere datacentra is er geen gemotoriseerde koeling nodig aangezien deze volledig verzorgd wordt door middel van het innovatieve puttensysteem.

Er wonen meer dan vijf miljoen mensen binnen een straal van 150 kilometer van het bedrijf en CETAC verwacht dan ook dat de meeste teelt vanuit de kassen lokaal verkocht zal worden. Hierdoor zal de ecologische voetafdruk zeker in de wintermaanden aanzienlijk verkleind worden. Afgaande op cijfers die gepubliceerd werden door Hydro-Quebec zal het bedrijf in Beauharnois per jaar zo'n 240.000 kubieke ton minder broeikasgassen produceren dan een gelijkaardig bedrijf dat gebruik maakt van fossiele brandstoffen. 

CETAC wil graag de samenwerking met lokale telers en tuinbouwbedrijven aangaan en zal binnenkort, net als bij hun eerste warmte-krachtcentralezone, een offerteaanvraag indienen bij hyperscale datacentra en cloud-gebaseerde ondernemers voor het installeren van 6500 serverkasten van elke 6 kilowatt.

Daarnaast heeft het bedrijf een verzoek ingediend voor Hydro-Québec's Economic Development Rate waardoor ze tot 2017 20% zouden kunnen besparen op hun energiekosten. Ze hopen tegen eind 2019 overeenkomsten te kunnen sluiten aangaande de hosting service. 

"In tegenstelling tot andere datacentra die energie maar voor één doel gebruiken en waardevolle warmteafgifte verspillen, is CETAC IV eerst en vooral een tuinbouwproject. Het creëren van een verwarmingssysteem combineert de stijgende vraag naar datacentra met economische ontwikkeling en voedselveiligheid en houdt tegelijkertijd rekening met de klimaatsverandering en het milieu in het algemeen," aldus Benoit Laliberté, directeur van UnitedCorp.

"Ons doel met dit project, en eventueel andere in onze provincie, is om het meest groene en duurzame bedrijf ter wereld te zijn door computerservers te gebruiken als warmtebronnen terwijl we het hoogst mogelijk rendement per megawatt behalen. Daarnaast gebruiken we een perceel voor tuinbouwdoeleinden dus alles is volledig in lijn met de Quebec Act Respecting The Preservation Of Agricultural Land and Agricultural Activities."

Voor meer informatie:
UnitedCorp
www.unitedcorp.com

Publicatiedatum: