Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kinderdagverblijf krijgt kas

Westland staat er vol mee, maar nu staat er ook een echte kas in de tuin van kindercentrum DoReMi in Naaldwijk. In de nieuwe kas maken kinderen al vroeg kennis met de groei, bloei en uiteraard de smaak van zelfgekweekte groenten en fruit. 

Jacqueline Zuijderwijk heeft dit jaar de training ‘Een Gezonde Start’ gevolgd en wil graag bijdragen aan gezonde kinderopvang. Haar doel in dit project: kinderen zelf laten verwonderen, ontdekken en ervaren in een kasje. Toen zij voor advies contact opnam met Westlandskasonderhoud B.V, besloten ze samen een stapje verder te gaan en met behulp van sponsoring een echte kas te plaatsen.  

Op 8 juli was de feestelijke opening van de kas. René Kops las voor uit zijn prentenboek ‘Gezond het Westland rond’ en de eerste groentes konden geproefd worden. In de kas staan verschillende planten: paprika, tomaat, komkommer, aardbeien en kruiden.

Ook hierin zoekt Kwest de verbinding met Westlandse bedrijven. De zaden worden bijvoorbeeld door Rijk Zwaan geleverd en tuinman Leo Vos loopt regelmatig binnen om te helpen waar hij kan. Het echte werk zoals water geven, plukken en proeven wordt natuurlijk aan de kinderen overgelaten.

Bron: Stichting Kwest
Foto's: Rolf van Koppen

 

Publicatiedatum: