Marcel Schütze, Emsland Gemüse:

"Binnen nu en drie jaar commercialiseren wij de slateelt op water"

Dat er door het Duitse Emsland Gemüse al jaren tomaten geteeld worden, is alom bekend. Dat doet het bedrijf met gebruik van de modernste teelttechnieken. Technieken die continu doorontwikkeld blijven worden. 

De laatste mijlpaal in de gestage ontwikkeling van het bedrijf is de slateelt waarbij gebruik gemaakt wordt van twee verschillende soorten teelt op water. 


Marcel Schütze laat op water geteelde sla zien

Lolo Bionda is een van de vijf slasoorten waarmee wordt getest

Naast het hoofdbedrijf Emsflower waar diverse soorten pot- en perkplanten worden gekweekt, bevindt zich ook een avonturenpark met een speeltuin en restaurant. Hier wordt het publiek met de teelt van groenten onder glas bekend gemaakt, vertelt Marcel Schütze, productieleider van het bedrijf. "Het amusementenpark is nu een van de belangrijkste attracties aan de Duits-Nederlandse grens in Emsland. Teelt en vermaak zijn hier al vele jaren succesvol gecombineerd."


Een kijkje in de testfaciliteit: slateelt op mobiele goten (Nutriënt Film Technique), waarbij de afstand tussen de goten geleidelijk meegroeit met de groei van het gewas. 


Twee verschillende teeltwijzes
Er worden door Emsland Gemüse vijf soorten sla geteeld om zowel de teelt op mobiele goten als op drijvers in vijvers te testen. Onder die rassen onder meer Lolo Rosso, Lolo Bionda en het Salattrio. 


Slateelt op drijvers in vijvers (Deep Flow Technology)


Verschillende slarassen voor de teelt op water 


Al getest
Tot nu toe worden de slasoorten vooral gebruikt in restaurants op dezelfde locatie. Maar de langzame uitbreiding van de moderne teeltwijze en onze marketing binnen de regio levert al flink wat vraag op. "Ons doel is om langzaamaan de teelt uit te breiden en sla op water in twee tot drie jaar te commercialiseren."


Zaailingen

Voor meer informatie:
Emsflower GmbH
info@emsflower.de
www.emsflower.de    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven