Spaanse studenten ontwikkelen een sorteermachine voor de cherrytomaat

Drie studenten van de Hogeschool voor Automatisering en Robotisering Ave Maria San Cristóbal in het Spaanse Granada hebben apparatuur ontworpen, geconstrueerd en vervolgens in werking gesteld voor het gehele orderverwerkingsproces en tevens sorteringsproces van de cherrytomaat. Met deze uitvinding hebben zij de tweede prijs gewonnen tijdens de Siemens Ontwerpwedstrijd.

De tomatensorteermachine werd ontworpen door Guillermo Martínez, Manuel González en Manuel Anguelo en is geschikt voor de uitvoering van het hele proces vanaf het bezoek van de website (ook door hen ontworpen) door de klant voor het plaatsen van een order tot aan het moment dat de order in de vrachtwagens wordt geladen. Aan dit hele proces komt geen mens te pas. Op dit moment maken bedrijven in de AGF-sector gebruik van enerzijds sorteerbedrijven en anderzijds verpakkingsbedrijven, twee sectoren die door het werk van verschillende mensen verbonden worden. 

Voor de door Siemens georganiseerde wedstrijd worden de meest veelbelovende ontwerpen van studenten van universiteiten en hogescholen geselecteerd en worden uit meer dan 40 inzendingen de 10 meest opvallende ontwerpen gekozen. 

De prijs bestaat niet alleen uit een geldbedrag voor de onderwijsinstelling voor de aanschaf van studiemateriaal in latere jaren. De studenten krijgen ook ieder een controller, een industriële programmeerbare computer.

Bron: ideal.es

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven