Australische tomatentelers telen nog efficiënter met nieuwe buisrailkarren

De tomatenkas met uitschuifbaar dak van LaManna Premier Group, gelegen in Victoria's Goulbourn Valley, wordt steeds efficiënter. Vorig jaar werd de teeltwisseling in een handomdraai afgerond met de Bio Chopper en nu is de kas ook uitgerust met buizen en rails, teeltwagens en automatische sproeiers.

Verbeterde resultaten
"In het eerste seizoen gebruikten we voor al onze teeltwerkzaamheden karren op banden, maar dit was behoorlijk tijdrovend. Met de komst van de buizen en rails zien we betere resultaten," zegt hoofdteler Lian Price, die onlangs de 'Young Achiever of the Year' ontving op de PCA Conference 2019.

20 procent efficiënter
Tijdens de installatie kwam het flexibele karakter van de Cravo goed van pas. "Het hele project werd buiten de kas gemonteerd, omdat er op dat moment een tien weken oud gewas in stond. Elke rail werd door de open zijde van de kas geschoven." Het project werd compleet gemaakt met enkele automatische sproeiers. "De Meto-spuitrobots die op de rails rijden, hebben onze sproeitijden met 50 % verkort. Bovendien de buisrailkarren ons met ongeveer 20% efficiënter gemaakt."

Buisrailkarren in actie tijdens het tweede seizoen.

Grote vraag naar automatisering
Royal Brinkman is al drie jaar actief op de Australische markt. "Er is een grote vraag naar automatisering in de Australische markt, voornamelijk vanwege de hoge prijs van arbeid. Het is een van de belangrijkste besparingsmogelijkheden in alle tuinbouwbedrijven. De markt verschuift naar een schaalgedreven economie die meer en meer afhankelijk is van machines en automatisering om de veiligheid te verhogen, de gewasrotatietijden te verminderen en de algehele efficiëntie te verbeteren. Automatisering is voor ons de sleutel tot het versoepelen van de werkzaamheden. De verhoogde efficiëntie stelt ons in staat om de fijnste details aan te scherpen en de beste resultaten voor onze klanten te behalen," zegt Matthew Dent van Royal Brinkman.

Effectief en betrouwbaar
"We kiezen voor Royal Brinkman als leverancier omdat hun apparatuur effectief en betrouwbaar is. Royal Brinkmans' klantenondersteuning bij het oplossen van eventuele problemen of fouten met apparatuur is tot nu toe snel en accuraat geweest, dus we we zijn blij met onze beslissing," aldus Lian.

Voor meer informatie:
LaManna Premier Group
+61 3 9687 7725
reception@lpgroup.com.au
www.lpgroup.com.au

 


Royal Brinkman 

info@royalbrinkman.com
www.royalbrinkman.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.