Grootste Spaanse groentenexporteur bereikt productie van 500 miljoen kilo

Coöperatie Unica voegt nieuw aanbod toe

De toetreding van de in Almería gevestigde coöperatie San Isidro  S.C.A., Copisi tot de Unica Group op 4 juli zorgt ervoor dat de de productie van de Unica Group komend jaar toe zal nemen naar 500 miljoen kilo. Hierdoor wordt Unica het belangrijkste agrofood bedrijf van Almeria en de grootste groentenexporteur van Spanje met een verwachte omzet van 550 miljoen euro.

Unica zal dit jaar afsluiten met een groei van ongeveer 34% en voor komend jaar wordt een groei verwacht van 30 % met een volume van 500 miljoen kilo. Deze groei is het gevolg de recente toetreding van Copisi.

Het in El Ejido gevestigde Copisi heeft 160 leden, een teeltoppervlakte van 300 hectare en meer dan 700 werknemers verdeeld over de afdelingen productie, verpakken, verkoop en management. De productie bedraagt meer dan 30 miljoen kilo. Het bedrijf heeft zich met name toegelegd op de productie van paprika's, komkommers en in mindere mate op aubergines, watermeloenen en andere gewassen. 

Uunica is vertegenwoordigd in Almería, Murcia, Cádiz, Córdoba en Cuenca door Agrolevante, Cabasc, Camposol, Casur en Parquenat (gefuseerd in het nieuwe Natursur), Coopaman, Cohorsan, Cota 120, Europeos, Granagenil, El Grupo, Ferva, Parafruts, Virgen de Rocío y Sunaran. Bovendien worden de versproducten van de AN Group door Unica Fresh op de markt gebracht. 

Voor meer informatie:
Unica Group 
www.unicagroup.es/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven