Turkse tomatentelers streven naar export ter waarde van bijna 1 miljard euro

De voorzitter van de Aegean Fresh Fruits and Vegetables Exporters Association, Hayrettin Ucak heeft onlangs aangekondigd dat ze tomaten en tomatenproducten ter waarde van 1 miljard USD (ongeveer 890 miljoen euro) willen exporteren.

Volgens de door de vereniging aangekondigde cijfers heeft Turkije meer dan 603 miljoen USD (537,6 miljoen euro) verdiend met de export van tomaten en tomatenproducten.

Roemenië stond met een exportwaarde van 43,7 miljoen USD (38,9 miljoen euro) op de eerste plaats van de Turkse export. Roemenië wordt gevolgd door Rusland met 30,6 miljoen USD (27,2 miljoen euro) en Oekraïne met 25,6 miljoen USD (22,8 miljoen euro).

Hayrettin Ucak benadrukte dat tomaten en producten met daarin tomaten verwerkt tot de belangrijkste exportproducten in de sector van verse groenten en fruit behoren. Ucak wees op de ontwikkelingen in de glastuinbouw en zei dat Turkije nu het hele jaar door tomaten kan produceren en exporteren.

"Naast onze tomatenexport exporteren we ook producten met toegevoegde waarde zoals tomatenpuree, gedroogde tomaten, diepvriestomaten, ketchup, tomatensauzen en tomatensap," voegde Ucak daaraan toe.

Bron: TRT Haber 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven