Verenigde Staten

Aanzienlijke stijging douanetarieven heeft nog geen invloed op tomatenimport Mexico

De export van Mexicaanse tomaten naar de Verenigde Staten is ondanks een sterke verhoging van de douanetarieven, nog niet afgenomen. Voor de tweede maand op rij sinds de introductie van een importtarief van bijna 18% begin mei, is de import via Nogales (Arizona) gestegen ten opzichte van vorig jaar.  

Volgens data van het US Department of Agriculture was het nettogewicht van ingevoerde teelt in Nogales in juni 2019 40% hoger dan dat in juni 2018. Ook aan de rest van de grens met Mexico was er een stijging te constateren, al was deze wel minder groot. Het lijkt er tevens op dat de verkoopprijzen in Nogales momenteel lager zijn dan voor de introductie van de nieuwe douanetarieven. 

Lance Jungmeyer van Fresh Produce Association of the America, een bedrijf dat gevestigd is in Nogales, zegt niet verbaasd te zijn over deze ontwikkelingen. "Aan het einde van een teeltcyclus is de vraag in Nogales nooit heel groot."

Het grootste deel van de importhandel ligt hier dan ook stil in de zomermaanden. Volgens Jungmeyer zullen we het effect van de hogere prijzen en het kleinere aanbod die de nieuwe douanetarieven volgens de industrie als gevolg zullen hebben, dan ook pas volgend seizoen merken.

Bron: fronterasdesk.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven