Rijk Zwaan snijdt taart aan:

35-1177 RZ heet vanaf nu Jack Miller RZ

Dinsdagmiddag 2 juli was het eindelijk zover; de nieuwste parel in het Rijk Zwaan paprika-assortiment heeft zijn naam gekregen. Een aantal oranje paprikatelers kwam hiervoor bijeen op het bedrijf van Zwingrow in Honselersdijk.

35-1177 RZ heet vanaf nu Jack Miller RZ, vernoemd naar de Australische MotoGP1 coureur. Miller rijdt dit seizoen voor het Alma Pramac Racing Team, op een Ducati. Heeft Rijk Zwaan de schaats- en wintersport namen voor paprikarassen dan los gelaten? "Ja, zeker. Vanaf nu worden onze nieuwe rassen vernoemd naar beroemde MotoGP coureurs uit heden en verleden", zo meldt Rijk Zwaan.

Voorspoedige teelt
De grof oranje geblokte Jack Miller RZ wordt dit jaar op ca. 6 ha. geteeld bij Zwingrow op de locatie in Honselersdijk. Na een succesvolle proef in 2018, besloot Zwingrow om in 2019 voor een volle kas te gaan. Hierdoor kan er gestuurd worden op dit ras en de beste teeltlijn ontwikkeld worden. "Tot nu toe verloopt de teelt voorspoedig: een hoge productie wordt gecombineerd met grove paprika's en een prachtige kwaliteit. Wel moet gezegd worden dat het eerste zetsel nog wat fijnere paprika's gaf, maar vanaf het 2e zetsel zijn de paprika's altijd rond de 200 gram geweest. De productie is net voor de grote hoos in de markt en ook vrij regelmatig. Het gewas is mooi gelijk, open van karakter en dus arbeidsvriendelijk. Ook de oogstprestatie is hierdoor goed."

 

Voor meer informatie: 
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl   
www.rijkzwaan.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven