Van der Knaap Groep sluit zich aan bij Club van 100

Van der Knaap Groep heeft zich aangesloten bij de Club van 100 van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research. Het Westlandse familiebedrijf met productielocaties over de hele wereld is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige natuurlijke bewortelings- en groeimedia voor de professionele tuinbouw.

De Club van 100 heeft als doel het continue vernieuwen van kennis en onderzoek in de glastuinbouw. Toeleveranciers in de glastuinbouw krijgen via de Club van 100 toegang tot de brede expertise van de WUR en in het bijzonder van de business unit Glastuinbouw. Daar staat tegenover dat het lidmaatschap bijdraagt aan de financiering van het onderzoek in de glastuinbouw. "De Club van 100 is een diverse groep van bedrijven die de toeleveringssector breed vertegenwoordigt. Het is een brede club waar ook de handel en afzet zijn aangesloten," zegt Jan Willem de Vries als projectleider van de Club van 100. "De aansluiting van Van der Knaap Groep versterkt de diversiteit van - en daarmee de kracht van de Club van 100".

Activiteiten
De helft van hun lidmaatschapsbijdrage kunnen de leden van de Club van 100 gebruiken voor B2B­activiteiten waarbij de ervaring en kennis van de glastuinbouwexperts van WUR kan worden ingezet. Jan Willem de Vries: "De leden, zo ook Van der Knaap Groep, komen met een probleemstelling, wij proberen vervolgens vanuit onze expertise een bijdrage te leveren aan de oplossing. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het maken van simulatieberekeningen of het doen van een klein onderzoek. Ook het bijpraten van de Raad van Bestuur van het desbetreffende lid over een specifiek onderwerp kan een wens zijn. Het is mooi om te zien dat sommige bedrijven hun budgetten bij elkaar leggen om een groter onderwerp beet te pakken. De resultaten uit deze B2B-activiteiten zijn overigens voorbehouden aan de leden die de vraag hebben uitgezet."

Kennis voorsprong
De andere helft van de lidmaatschapsbijdrage wordt door de leden bij elkaar gelegd in een gezamenlijke pot. De leden bepalen gezamenlijk aan welke onderwerpen de Club van 100 moet gaan werken om het Nederlandse glastuinbouwcluster een voorsprong te laten behouden op het gebied van kennis. "Bij elk onderwerp gaat een begeleidingscommissie aan de slag om te komen tot een concrete uitwerking van de plannen. Van der Knaap Groep gaat hiervoor ook iemand afvaardigen."

Bron: Wageningen University & Research


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.