World Horti Center scoort 7,1 blijkt uit participanten-enquête

"Minder Aziaten en meer Europeanen naar Naaldwijk want dat is directe business"

Tholen – Zo’n vier keer per jaar komen de participanten van het World Horti Center bijeen om met elkaar de stand van zaken te bespreken en in een informelere setting vooral ook even te borrelen en bij te praten. Tijdens de bijeenkomst gistermiddag was het flink wachten op die borrel, maar dat had een reden. De All Climate Greenhouse moest nog geopend worden (zie daarvoor ons verslag met fotoreportage) én de resultaten van de participanten-enquête werden gepresenteerd. Het resultaat: een 7,1 én een lijst met verbeterpunten. 'We' halen er nog niet alles uit, zo klonk het eensgezind.


Marc Eijsackers

Zichtbaarheid, samenwerken en innovatie
Het was misschien niet het meest spannende programmaonderdeel, maar wel een belangrijk onderdeel. Dat bleek ook wel uit de respons op de enquête die, na enig pushen, door 75% van de participanten werd ingevuld. Het gemiddelde cijfer dat werd gegeven was een 7,1. Mooi, maar statistisch gezien niet bijzonder hoog en eerder een beetje ‘grijze middenmoot’, zo duidde Marc Eijsackers van Floricultura en lid van de exposantenraad de cijfers.

De reden voor dit nog wat middelmatige cijfer is dat exposanten het gevoel hebben nog niet alles uit hun deelneming in het World Horti Center kunnen halen. Exposanten gaven aan meer zichtbaarheid te willen, meer te willen samenwerken met vooral ook nog meer bedrijven en ook meer te willen deelnemen aan innovatie in het glastuinbouwinnovatie- en ontmoetingscentrum.


Edwin Cardol

Goede vergaderruimtes, meer HBO- en WO-studenten
Het meest positief bleken de participanten over de vergaderruimtes, waar nog weer verbeteringen in worden doorgevoerd zo vertelden scheidend WHC-directeur Edwin Cardol en Mark Zwinkels. Edwin draagt op 15 augustus definitief het stokje over aan Joep Hendricks. Joep mag aan de slag, zo bleek. Door het World Horti Center is een lijst met punten opgesteld waarop verbeteringen doorgevoerd moeten worden. Een van die punten is het meer naar het World Horti Center halen van HBO- en universitaire studenten. Zij worden nu nog gemist.


Mark Zwinkels

Minder Aziaten in Naaldwijk, meer Europeanen
Net als telers overigens, zo liet een van de exposanten weten. Maar blijkbaar was dat niet vaak genoeg ingevuld om op de lijst met punten terecht te komen. Misschien dat nog meer innovatie in het World Horti Center telers kan bewegen vaker een kijkje te komen nemen. Op de evenementen rondom innovaties en ontwikkelingen, die georganiseerd worden, komen telers namelijk wel af.

Het World Horti Center kijkt nadrukkelijk ook over de grens. Op de vraag aan participanten waar zij graag World Horti Centers zouden willen zien, werd vooral China veel genoemd. Er worden er nu vier gebouwd in China en ook Irak krijgt er een. Tegelijkertijd zouden participanten in het Naaldwijkse World Horti Center dan weer minder Aziatische groepen willen zien en meer Europeanen. Daar zit volgens hen meer directe business in.

Alle resultaten worden nog met de participanten gedeeld vanuit het World Horti Center.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven