Soms tussen de buien door

Chilipepertelers in Canada bereiden zich voor op de oogst

Chilipepers zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt bij Canada maar niets is minder waar: momenteel bereiden telers in Ontario (Canada) zich voor op de oogst waarvan men verwacht dat het eind augustus zal beginnen. Doordat de weersomstandigheden dit jaar koud en nat waren, valt het seizoen dit jaar later dan verwacht. 

"Van de derde week van mei tot de eerste week van juni hebben we onze gewassen gepoot," aldus Angie Chambers van Can-Am Pepper. Deze lente waren de weersomstandigheden nat en koud waardoor we een achterstand van tien dagen hebben opgelopen. Er zijn echter telers die hun teelt tussen de buien door binnen hebben weten te oogsten. Daarnaast hebben we afgelopen een paar goede warme periodes gekregen die de groei van de planten zal stimuleren."

Veel rassen ter beschikking
Can-Am Pepper teelt niet enkel in Ontario; ze hebben ook bedrijven in Mexico, waar het hele jaar door geoogst kan worden en in Ohio. 

"Onder de rassen die wij telen in Ontario vallen Hot Jalapenos, Hot Banana, Hot Cherries, Serranos en Poblano peppers,” zegt Chambers. "Het seizoen in Ontario begint de derde week van augustus en gaat door tot de eerste vorst, meestal ergens midden of eind oktober. De rest van het jaar telen we ook in Ohio en Mexico."

Het verwerken van chilipepers
Chambers vertelt dat het merendeel van de chilipepers die geoogst worden bij Can-Am Pepper naar verwerkingsbedrijven gaan. Deze bedrijven produceren verschillende chilipeperproducten: van jalapeño plakjes tot ingemaakte pepers en sauzen. 

“Omdat het grootste deel van de chilipepers die in Ontario geteeld worden verder verwerkt worden, versturen we ze voornamelijk in bulk maar handelaren kunnen bij ons ook kleinere hoeveelheden afnemen."


Voor meer informatie:
Angie Chambers
Can-Am Pepper
T: +1 (519) 773-3250
angie.chambers@canampepper.com
www.canampepper.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven