Euro West sluit werkakkoord met gemeente Den Haag

Donderdag 27 juni heeft Euro West een werkakkoord gesloten met de gemeente Den Haag voor het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de werkakkoorden die de gemeente Den Haag met Euro West en nog 46 andere bedrijven heeft gesloten, staan afspraken waarmee de stad inwoners die in de bijstand zitten gaan helpen om weer aan het werk te gaan.


Marco Vijverberg (Euro West) en Rachid Guernaoui (gemeente Den Haag) sluiten het werkakkoord. Foto: Fleur Beemster 

De ondertekening van de werkakkoorden vond plaats bij strandpaviljoen Blue Lagoon op Scheveningen. Namens Euro West was algemeen directeur Marco Vijverberg aanwezig om het akkoord te ondertekenen met verantwoordelijk wethouder Rachid Guernaoui. Bij deze gelegenheid werden in totaal 47 werkakkoorden getekend door bedrijven in de sectoren horeca & hospitality, transport & agrilogistiek, en zorg & facilitair. Deze 47 werkakkoorden zijn goed voor liefst 389 banen. Momenteel staat de teller van getekende werkakkoorden op 106, waarmee in totaal 848 mensen aan het werk kunnen die nu nog een bijstandsuitkering ontvangen.

De gemeente Den Haag wil met de werkakkoorden zoveel mogelijk mensen werkfit krijgen. In 2 jaar tijd wil de gemeente met alle 22.000 mensen die langer dan 18 maanden in de bijstand zitten een intensief en persoonlijk gesprek voeren om te horen wat hun ambities en dromen zijn, maar ook hun belemmeringen. Op dit moment heeft de gemeente met circa 6.000 mensen in de bijstand een dergelijk gesprek gevoerd.

Met het sluiten van dit werkakkoord toont Euro West haar maatschappelijke betrokkenheid met de regio. Daarnaast ziet het Poeldijkse verpakkingsbedrijf dit ook als een goede manier om enthousiaste nieuwe medewerkers aan te trekken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.