Meer bonte sla uit Frankrijk

Duitsland - Bij bonte sla speelt de Duitse productie sinds eind november nauwelijks nog een rol bij de marktverzorging. De vollegrondsoogst, die vanwege de relatief milde weersomstandigheden vooral in het zuiden van Duitsland lange tijd mogelijk is geweest, is volgens het Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) nu zo goed als beëindigd.
 
Importen uit Italië, die tot nu toe het grootste deel van de Duitse vraag dekten, krijgen momenteel geleidelijk aan meer concurrentie door leveringen uit Frankrijk. In de Zuid-Franse teeltgebieden is het aanbod nu duidelijk gestegen en zijn de prijzen vanwege de nog wat langzame verkoop deels duidelijk gedaald. Dit geldt vooral voor lichte eikenbladsla, bataviasla en Lollo rosso, terwijl de prijzen van de gewilde soorten Lollo bionda en rode eikenbladsla nog relatief goed stabiel gehouden kunnen worden.
 
Net als bij andere slasoorten is ook de verkoophoeveelheid van bonte sla gedaald in de Duitse levensmiddelenhandel. Deze tendens zet zich ook in de huidige week voort. Gezien de aankomende winterse weersomstandigheden is er ook geen ommekeer voor deze ontwikkeling in zicht.
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.