Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peruaanse overheid hecht veel waarde aan kwaliteitscontrole in eigen land

Groen Agro Control opent vestiging in Peru

Tholen - Vanaf 1 januari 2019 is Groen Agro Control uitgebreid met een vestiging in Peru. En nu, want zo snel kan het soms gaan, zijn er in de hoofdstad Lima al vijftien mensen werkzaam voor het laboratorium uit Delfgauw. De plannen reiken verder, voorbereidingen voor de nieuwbouw van een laboratorium en Researchcentrum zijn gestart.  

“We zijn al langer actief in Peru, maar voorheen betekende dat we daar monsters namen die we hier in Nederland in onderzoek namen”, vertelt directeur Bert van Tol. “Aangezien de Peruaanse overheid er de voorkeur aan geeft dat de monsters uit de tuinbouw en AGF-handel in het land zelf getest worden, gaan we een deel van de activiteiten naar Lima verplaatsen. De tuinbouwsector groeit en daarmee nemen ook de controles op meststoffen, plantenziekten en residuen van gewasbeschermingsmiddelen toe. Aangezien veel producten geëxporteerd worden, is kwaliteitscontrole van groot belang.”

Het team in Peru houdt zich bezig met monsternames, chemische en microbiologische analyses, last but not least, bezoeken zij de klanten en geven zij hen advies over bemesting, pesticidengebruik en voedselveiligheid. Groen Agro Control is ook actief in Ecuador en Colombia.

Voor Nederlandse bedrijven, die kansen zien in de groeiende tuinbouwsector in Peru, organiseert de Nederlandse ambassade in oktober een trip naar het land. Klik hier voor meer informatie over deze Tuinbouw Roadshow. 

Voor meer informatie:
Groen Agro Control Peru
Pedro de Candia 371 Lima Peru
Mr Naxto Deelvira
n.deelvira@agrocontrol.nl 
ww.agrocontrol.nl