Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwartetten met duurzame kunststoffen

Hoe betrek je personeelsleden en relaties in het debat rondom duurzaam verpakken? Gamification! Het delen van informatie doen ze bij Oerlemans Packaging graag op een innovatieve en interactieve manier. Daarom is er een kwartetspel ontworpen. Dit kwartetspel geeft inzicht in de duurzaamheidsthema’s van de kunststoffenindustrie.

Waarom?
Er wordt ontzettend veel geïnvesteerd in de kunststoffenindustrie om te verduurzamen. Niet iedereen weet wat er allemaal voor -en achter de schermen gebeurt.

Zo vind je in dit kwartetspel de achtergrond van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en het Nederlandse Plastic Pact. Tevens is van elke 'R' van het Rethink initiatief een serie te vinden. Er wordt uitleg gegeven over termen als biobased, bioafbreekbaar plastic en CO2-reductie. De voordelen van kunststof worden beschreven en het nut van verpakken. Ook onderwerpen als soorten plastic folie komen aan bod. "Dit kwartet neemt je mee in de wereld van kunststoffen en schept een hoop duidelijkheid", aldus de bedenkers.

Rob Verhagen, Sustainability Director: “Ik ben ontzettend trots dat we dit mogen delen met collega’s en klanten. De eerste reacties zijn ontzettend positief! Mag ik van jou van Redesign, de kaart circulair ontwerp?”

Voor meer informatie:
Oerlemans Plastics
www.oerlemansplastics.nl
info@oerlemansplastics.nl

Rob Verhagen
0416-358100

Publicatiedatum: