Exporttarief op de vleestomaat kan leiden tot productiestop

Het tarief dat de Verenigde Staten hanteert voor de import van vleestomaten uit Mexico is gestegen tot 17,5 %. Dit zou ertoe kunnen leiden dat telers de productie stopzetten en overgaan op een andere teelt. Volgens Alfredo Díaz, algemeen directeur van de Mexicaanse tuinbouworganisatie Amhpac, zit er weinig schot in de onderhandelingen met de Verenigde Staten, maar hij vertrouwt er op dat binnenkort de besprekingen hervat zullen worden. 

De chilipeper en de komkommer zijn twee gewassen die de vleestomaat kunnen vervangen. Díaz heeft aangegeven dat de vraag naar chilipepers en uien is toegenomen en dat er mogelijkheden zijn voor de afzet van de bewerkte tomaat. 

Als de Verenigde Staten de handelsbarrière voor de Mexicaanse tomaat niet opheffen, zullen de telers spoedig overstappen op een ander gewas. 

Prijsdaling verwacht
De vertegenwoordiger van de Amhpac gaf aan dat de prijzen in Mexico de komende maanden kunnen dalen als de regering van Donald Trump de importheffing niet stopt. Er zal dan een groter aanbod zijn op de binnenlandse markt, wat een prijsdaling tot gevolg heeft.

Bron: milenio.com

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven