Is het hygiënisch verantwoord om afstand te nemen van plastic verpakkingen?

Plasticvrij kan milieuvriendelijk zijn, maar supermarkten hebben een vies geheim. Gelukkig is de oplossing duurzaam.

Veel Amerikaanse retailers doen afstand van plastic om milieubewuster te zijn. Mensen in de Verenigde Staten gebruiken immers elk jaar miljarden plastic tassen en slechts 9 procent daarvan wordt gerecycled.

Veel klanten willen ook hun steentje bijdragen. Het gebruik van herbruikbare tassen is een geweldig uitgangspunt, maar sommige klanten doen ook afstand van de dunne plastic zakjes voor eenmalig gebruik. Ze kopen echter nog steeds sinaasappels in netzakken. Maar deze verschuiving kan een zeer onhygiënisch nadeel hebben.

Het ongewenste resultaat van het niet gebruiken van plastic verpakkingen is dat wanneer je broccoli of appelen direct in de winkelwagen of op de transportband legt, je voedsel niet alleen in aanraking komt met één oppervlak, maar ook met alles wat ervoor op heeft gelegen. De persoon vóór u heeft misschien rauw vlees gekocht of de kassamedewerker heeft vies contant geld aangeraakt voordat hij of zij uw aankoop aanraakte.

De vieze waarheid is dat supermarkten niet de schoonste plaatsen zijn. Draagtasbedrijf Reuse This Bag kwam erachter dat een traditionele supermarktwinkelwagen 73.356 KVE (kolonievormende eenheden) per vierkante inch bevat, dat is bijna 361 keer meer bacteriën dan aanwezig is op een deurknop van een toilet. Dat is de reden waarom supermarktproducten een van de smerigste oppervlakken heeft.

De kassaband is niet veel beter. Elke dag, elke week en elk jaar worden er vele voedingsmiddelen op geplaatst. En hoewel het PVC-materiaal waaruit ze zijn gemaakt, tot 30 jaar meegaat, is het oppervlak poreus en moeilijk schoon te houden, zelfs wanneer het constant geboend wordt.

Ten slotte is het niet alleen van belang wat uw producten aanraken, maar ook wie ze heeft aangeraakt. Medewerkers van de supermarkt, kassamedewerkers en andere klanten komen er allemaal mee in contact en bij afwezigheid van verpakking wordt de blootstelling vergroot. En dat is nog afgezien van de aanraking van mensen (en mogelijk de dieren) voordat het in de winkel arriveerde.

Alternatieven
Gelukkig kun je de planeet beschermen en tegelijkertijd je producten beschermen. Je kunt herbruikbare nylon, katoenen of netzakken kopen. Vergeet niet om al je milieuvriendelijke tassen regelmatig schoon te maken. Als u noten, meel of ander voedsel in bulk koopt, kunt u conservenpotten gebruiken - schrijf gewoon het gewicht van de pot op, zodat u alleen voor het voedsel betaalt. Maak voor kruiden of gedroogde kruiden een oude glazen kruidenpot schoon of koop een nieuwe in de winkel. Je kunt ze elke keer opnieuw gebruiken.

Schoonmaken
Uiteindelijk, wat u ook doet, uw producten zullen hoogstwaarschijnlijk in contact komen met vuil en ziektekiemen. Het is een goede vuistregel om je groenten en fruit schoon te maken voordat je ze bereidt. Verschillende producten hebben verschillende behoeften: van weken tot schrobben tot een zachte spoeling. Ze allemaal op dezelfde manier wassen is een van de 20 fouten waarvan je waarschijnlijk niet wist dat je ze maakte. En net omdat de schil van een product niet wordt gegeten, zoals bij een citroen of avocado, betekent dit niet dat je ze niet hoeft schoon te maken.

Bron: yahoo.com/


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven