Wet dwingt Spaanse telers te investeren in automatisering arbeidsregistratie

Sinds men in Spanje verplicht is om de tijden en aanwezigheid van hun medewerkers te registreren, is de vraag naar efficiënte arbeidsregistratiesystemen explosief toegenomen. De maatregel is officieel ingegaan op 12 mei 2019 en is onder andere bedoeld om uitbuiting en fraude bij het betalen of compenseren van overwerk te vermijden. Uiteindelijk moet dit meer overzicht creëren bij de overheid, waardoor ze meer controle krijgen over specifieke arbeidszaken.

In de nieuwe verplichte tijd- een aanwezigheidsregistratiewet in Spanje staat:

  • Alle bedrijven moeten ieder uur een registratie van hun werknemers bijhouden, onafhankelijk van hun werkdag.
  • Bedrijven moeten de tijdregistratie van hun werknemers vier jaar bewaren, en werknemers en vakbonden moeten dit kunnen inzien.
  • Werknemers moeten op de hoogte zijn van de indeling en duur van een normale werkdag.
  • De vakbonden moet maandelijks ingelicht worden over de overuren die werknemers gemaakt hebben.
  • Werknemers die op afstand werken zijn niet vrijgesteld van deze wet en hun tijden en aanwezigheid moeten ook geregistreerd worden.
  • Het niet naleven van deze wet zal resulteren in boetes, variërend van een paar honderd tot een paar duizend euro, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

Geautomatiseerde rapportering
“Naleving van deze nieuwe wet is erg belangrijk, en daarom is de vraag naar simpele oplossingen met een geautomatiseerde rapportering zeer groot", aldus Gonen Paz van ProFit Agro dat een speciale app ontwikkelde. "PickApp zorgt ervoor dat telers tijden kunnen registreren, de productiviteit kunnen verhogen en de kwaliteitscontrole in real-time kunnen verbeteren. Het is een cloud-based oplossing die op iedere smartphone werkt. Het is de meest gemakkelijke en betrouwbare manier om de aanwezigheid van werknemers te registreren. De smartphone app automatiseert bovendien ook andere taken van de Human Resources-afdeling, zoals het vastleggen van de voortgang van een specifieke werknemer, het behouden van de oogstefficiëntie en het opsporen van zieke gewassen."

Altijd aanwezig
Omdat het een cloud-based app is, kunnen telers de data over een specifiek gebied, gewas of werknemer overal en in real-time bekijken. "Vroeger moesten we steeds naar de velden rijden om ons gezicht te laten zien", zegt Gonen Paz van ProFit Agro, “maar nu is onze aanwezigheid altijd voelbaar, zelfs wanneer we een paar dagen weg moeten. We kunnen overal veranderingen aanbrengen in de planning, kwaliteitsproblemen aanpakken en met het hele personeelsbestand praten, zelfs vanaf een afstand."

PickApp, dat als een Israëlische start-up begon, is flink gegroeid en levert zijn diensten inmiddels al aan 60% van de agrarische sector. "Of het nu voor paprika's in Israël is of voor blauwe bessen in Mexico, de app groeit snel uit tot de ultieme teeltmanagementapplicatie, die slimme en simpele oplossingen combineert zodat de teler de controle over zijn bedrijf houdt."

Voor meer informatie:
Gavriel Yinhar
Profit Agro
+972 4 659-9110
info@profit-agro.com 
www.profit-agro.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven