Spyro nu in Nederland te koop

Nieuw insectenbestrijdingsmiddel in de vruchtgroenten

Biobest biedt vanaf 3 juli 2019 Spyro aan voor Nederlandse telers van tomaten, paprika’s, komkommers, aubergines en courgettes. Het gewasbeschermingsmiddel op basis van natuurlijke pyrethrinen en PBO (piperonyl butoxide) vult het gat aan dat was gevallen na het wegvallen van andere producten op basis van pyrethrinen. 

De werkzame stof pyrethrine wordt gewonnen uit chrysanten. Het is al jaren bekend dat deze natuurlijke stof in de breedte werkt tegen plaaginsecten, aldus Biobest. "Telers zagen de laatste jaren bestaande producten op basis van pyrethrinen wegvallen. Spyro is daarom bijzonder welkom als correctiemiddel."

Contactmiddel
Dankzij de hoge concentratie van de werkzame stof pyrethrinen (5%) is het middel uiterst effectief, aldus Biobest. "Het is een contactmiddel, het is dus belangrijk dat de insecten goed worden geraakt en een goede bladbedekking is van essentieel belang. Spyro verlamt insecten en heeft daardoor een direct knockdown-effect. Aangezien de natuurlijke pyrethrinen snel worden afgebroken, geldt slechts een veiligheidstermijn van één dag. Oogsten kan dus al na 24 uur. Ook voor het gewas is het middel veilig."

Binnenkort ook in België
PelGar International produceert het middel en is tevens de registratiehouder. Biobest heeft de exclusieve verdeelrechten voor SPYRO in Nederland & België. De specialist op het gebied van bestuiving en biologische bestrijding brengt het middel binnenkort ook op de markt in België.

Voor meer informatie:
Biobest Group
www.biobestgroup.com
info@biobestgroup.com

Gert-Jan Dillo 
Gert-Jan.Dillo@biobestgroup.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven