Opening van meerlaagse indoor LED-teeltruime

Duits onderzoek naar hightech tomatenteelt van de toekomst

Met de opening van een vertical farm is door het 'Bayerische Landesanstalt für Weinbau und Gartenbau' (LWG) op 4 juli gestart met onderzoeken naar de meerlagenteelt onder LED. 


Bron: Bayerische Landesanstalt für Weinbau und Gartenbau (LWG) 

Ze zijn rond, ovaal of druppelvormig, over het algemeen rood, maar soms ook geel, paars en zwart: wereldwijd zijn er meerdere duizenden rassen van de tomaat, die oorspronkelijk uit Midden-/Zuid-Amerika stamt en al door de Maya's geteeld werden. Terwijl vanaf juli in Duitse tuinen de eerste tomaten volledig rijp geplukt kunnen worden, is de lievelingsgroente van de Duitsers onder glas vrijwel het hele jaar door beschikbaar. Daarvoor moeten ten koste van het milieu vaak echter wel enorme transportafstanden over de weg voor af worden gelegd. Met de hightech plantages van de toekomst, die helemaal geen glas nodig hebben, is daarbij een plaats- en bronbesparende teelt mogelijk, zowel boven als onder de grond.

XXL hightech teeltfaciliteiten
Tomaten en kruiden binnen handbereik: met indoor farming onder LED ontstaan er nieuwe kansen. Ook gaat het vaak nog over kleinschalige proefopstellingen, over het feit dat er potentie zit in vertical farming is men het ook in Duitsland wel eens.  


Bayerische Landesanstalt für Weinbau und Gartenbau (LWG)

Bij de teelt in een gesloten ruimte kan niet alleen de ongedierte- en ziektedruk bij een aangemeten hygiënestandaard tot een minimum beperkt worden, maar ook een besparing van water en verwarming wordt mogelijk gemaakt. Bovendien wordt er gedurende het hele jaar door een gelijkblijvend hoge kwaliteit bij de groenten- en sierplantenteelt bereikt.

Bron: LWG © Veitshöchheim


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven