Druiventeler Ronald Vanderkelen

“Eerste Belgische druiven binnen twee weken verwacht”

Tholen – “Hoewel het Belgisch druivenseizoen nog niet is gestart, hangen de druiven er al erg mooi bij. We hebben een vrij zachte winter gehad en al in februari zomerse temperaturen. Hierdoor zal het Belgisch druivenseizoen naar verwachting dit jaar een achttal dagen vroeger uitvallen dan normaal”, vertelt Ronald Vanderkelen, druiventeler uit Overijse. “De eerste Belgische telers zullen binnen 14 dagen starten met de eerste druiven. Zelf begin ik standaard wat later. Rond 10 à 15 augustus verwacht ik de eerste druiven te oogsten.”

Het vorige druivenseizoen is voor Vanderkelen een mooi seizoen geweest. “Het was een mooi seizoen, maar de witte druiven hebben wel wat last gehad van de hitte. Witte druiven zijn een stuk gevoeliger dan de andere druivensoorten. Door de hitte was de opbrengst iets minder, maar de prijzen erg goed. Al jaren liggen de prijzen rond de 12 en 16 euro per kilo. Dit jaar zullen de prijzen ook rond dit prijsniveau liggen”, aldus Ronald.

Naast Ronald zijn er in België nog een handvol druiventelers over. “Elk jaar stoppen er weer telers, omdat velen geen opvolging hebben. Zelf heb ik drie kinderen, maar die hebben andere ambities dan het telen van druiven. Naast druiventeelt teel ik al 30 jaar winterspinazie die ik afzet bij een groothandel. Al die tijd dat ik spinazie teel, is er weinig veranderd. Ik verkoop de spinazie al 30 jaar voor dezelfde prijs en ik ben van plan om het de komende 10 jaar op die manier te blijven doen”, besluit Ronald.

Voor meer informatie:
Ronald Vanderkelen
Groeneweg 62
3090 Overijse - België
+32 0471 84 45 96 
ronald.vanderkelen@telenet.be    
www.tafeldruif.be    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven