Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe telers winst maken met boerenkool

Boerenkool is in grote delen van Duitsland onbekend. Voor telers uit het Noorden van Duitsland is de groentesoort echter een belangrijke inkomstenbron. In deze regio teelt men op 1100 hectare boerenkool, waarbij de helft van het areaal zich in de deelstaat Niedersachen bevindt. Het is een seizoensgroente. Bijna alle boerenkool wordt tussen november en februari verkocht. Desondanks staat de prijs zoals bij zoveel levensmiddelen onder druk. Daarom moeten de telers dingen bedenken om met hun boerenkool voldoende winst te behalen.
 
Zo heeft de familie Brandt een hofcafé geopend met daarnaast een winkel. In de winter wordt hier wekelijks uitgebreid gekookt: zo is er tijdens het plaatselijke 'Eisfest' of tijdens de kerstboomverkoop boerenkoolsoep verkrijgbaar. Maar natuurlijk biedt het hofcafé ook gekookte boerenkool aan. En wie wil, kan meteen nog een zak boerenkool van de dagoogst meenemen. Voor 1,80 euro per kg of voor 80 cent wanneer de bladeren nog aan de stronk hangen.
 
 
 
 
 
Publicatiedatum: