Kinderen raken hierdoor niet gewend aan zuursmakende groenten

Britse kinderartsen waarschuwen tegen te hoge suikerinname jonge kinderen

Schotse ouders krijgen het advies om jonge kinderen kennis te laten maken met een breed scala aan groenten. Het Royal College of Paediatrics and Child Health (RCPCH) zegt dat er strengere regels nodig zijn voor het gehalte aan 'vrije suikers' dat aan baby- en peutervoeding mag worden toegevoegd.

Vrije suikers zijn zowel de suikers die door levensmiddelenproducten toegevoegd worden aan dranken en voedingsmiddelen als de suikers die van nature in honing, siropen en fruitsappen aanwezig zijn.

De deskundigen van de RCPCH stellen dat er teveel zoete producten voor jonge kinderen verkrijgbaar zijn en dat ouders hun kinderen als eerste vaste voeding vaak gepureerd fruit geven. Dit leidt ertoe dat kinderen te veel suiker binnenkrijgen en hierdoor niet wennen aan de zure smaak van groenten.

Door kinderen te vaak suikerrijke voeding te geven, ontwikkelen zij vanaf jonge leeftijd een voorkeur voor zoetigheid, wat kan leiden tot tandbederf, een te eenzijdig voedingspatroon en overgewicht. 

Professor Mary Fewtrell van de RCPCH: "Een deel van het probleem ligt in het feit dat producten die bedoeld zijn om baby's aan vaste voeding te laten wennen vaak veel suikers bevatten, zoals fruit in plaats van groenten."

 

Bron: scotsman.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven