Fluence sluit deel met AgMedica

Exclusieve LED-levering aan Canadese meerlagenteelt medicinale cannabis

Het Canadese AgMedica, teler van medicinale cannabis, gaat jaarrond LED inzetten voor de verrijking van de cannabinoïde-, terpeen- en flavonoïdeprofielen, zo werd gisteren bekend. De LED-systemen komen van Fluence by Osram dat een exclusieve overeenkomst met het bedrijf aangaat. 

AgMedica gaat de LED-systemen van Fluence inzetten in haar faciliteiten voor meerlaagse teelten met de mogelijkheid om deze later naar behoefte uit te breiden. Er komen Fluence-LED-systemen van de SPYDR 2-serie voor elke fase van de plantengroei, van moerplant, vermeerdering, vegetatieve fase tot bloei. Zo kan AgMedica gewassen telen van zeer consistente kwaliteit en zich verder richten op de ontwikkeling van secundaire metabolieten (bijvoorbeeld cannabinoïden, terpenen en flavonoïden) om medische cannabis te produceren die volgens de veeleisende normen van het bedrijf uniek is.

“We zijn trots dat AgMedica een geavanceerde teeltfaciliteit heeft waar we consistente, kwalitatief hoogwaardige medicatie produceren voor de gezondheid en het welzijn van al onze patiënten”, vertelt Gregory Gawne, senior-vicepresident business development bij AgMedica. “Door het strategisch partnerschap met Fluence kunnen we bloemen van de hoogste kwaliteit produceren. Verder kunnen we de opbrengst diverse malen verveelvoudigen zonder de faciliteiten daadwerkelijk uit te breiden. Door optimaal gebruik te maken van wat Fluence te bieden heeft, kunnen we ons bedrijf letterlijk de hoogte in laten doorgroeien. De vraag van patiënten is dusdanig groot dat we jaarrond uniforme producten moeten kunnen produceren.”

De Fluence-LED-systemen van de SPYDR 2-serie zijn gebouwd voor zowel meerlaagse als enkellaagse toepassingen. Ze zijn ontworpen om een efficiënt, nauwkeurig en uniform niveau van fotosynthetische fotonenstroomdichtheid (PFD) te leveren, waardoor de gewasopbrengst toeneemt.

Dave Cohen, CEO van Fluence. “Naarmate de wereldwijde vraag toeneemt, gaan AgMedica en andere leveranciers een onmisbare rol spelen bij het garanderen dat er altijd medicinale cannabis verkrijgbaar is; cannabis die is geproduceerd met het belang van de patiënt voorop.”

Voor meer informatie:
Fluence Bioengineering
info@fluencebioengineering.com
www.fluence.science


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven