en introduceert verhuurmodel

PerfoTec onthult nieuwe technologieën voor houdbaarheidsverlenging

In 2017 en 2018 heeft PerfoTec fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe technieken die binnenkort op de markt geïntroduceerd zullen worden. Al deze systemen, materialen en technologieën zijn gepatenteerd. Er staan inmiddels systemen van PerfoTec op ruim 200 locaties in 40 verschillende landen.

PerfoTec introduceert in 2019:
- PerfoTec Linerbags, biologisch afbreekbaar, zorgen voor weken extra versheid
- Het Dynamic Liner Systeem waarmee deze (of andere) linerbags efficiënt en goedkoop geproduceerd kunnen worden.
- Het Shuttle Tray Systeem voor optimaal transport.
- Verhuur in plaats van aanschaf van de technologie.

PerfoTec ontwikkelt en verkoopt lasersystemen, respiratiemeters, gasflush units, het Shuttle Tray concept en het Dynamic Liner Systeem. Met PerfoTec kunnen de allerbeste resultaten in het verlengen van kwaliteit en houdbaarheid behaald worden. Bovendien is toepassing ervan ook nog eens 100% natuurlijk, dus zonder onnatuurlijke toevoegingen. Door met PerfoTec lasers de juiste microperforaties in de verpakking aan te brengen, wordt het zuurstofniveau verlaagd en het verouderingsproces vertraagd. Deze techniek wordt toegepast op zowel consumentenverpakkingen als nu ook op transportverpakkingen.

Innovaties
De aanvoer van de verse producten kan straks plaatsvinden in volledig plantaardige, biologisch afbreekbare kratzakken. Er zijn inmiddels verbluffende resultaten op spruiten, sperziebonen, paprika’s, courgettes, aubergines en komkommers bereikt. Deze zijn zelfs na enkele weken niet van vers geoogst product te onderscheiden, zelfs niet op de snijvlakken! Ook aardappelen blijven droog en vers en zullen niet voortijdig ontkiemen.

Deze nieuwe kratzakken kunnen worden geproduceerd op het Dynamic Liner Systeem dat vanaf eind 2019 kan worden geleverd met het volledig biologisch afbreekbare basismateriaal.

Per eind 2019 wordt tevens de duurzame Shuttle Tray geïntroduceerd die eenmalige wegwerpverpakkingen kan vervangen.

Deze 3 nieuwe technieken zorgen voor enorme houdbaarheidsverlenging en maakt vervoer per luchtvracht overbodig, hetgeen de milieubelasting reduceert. Dus minder voedselverspilling, minder plastic verpakkingsmateriaal en minder CO2 uitstoot.

Verhuur
Vanaf 27 juni staat PerfoTec genoteerd aan de Nxchange beurs via het innovatieve financieringsplatform Rabo&Crowd. Het technologiebedrijf gaat hiermee kapitaal aantrekken om haar nieuwste innovaties voor houdbaarheidsverlenging te verhuren.

De obligaties heten Freshness obligaties. Met de opbrengst van deze obligatie wil PerfoTec een nieuw financieringsmodel introduceren: betalen voor het gebruik in plaats van voor het bezit van de technologie. Naast de traditionele aanschaf van een systeem wordt aan de klanten de mogelijkheid geboden om alleen te betalen voor het gebruik. PerfoTec verwacht dat dit beter aansluit op de markteisen en dat dit verdere groei zal stimuleren.

Zowel de voorwaarden als de minimale instapprijs zijn te vinden op de website www.raboencrowd.nl

Voor meer informatie:
PerfoTec
Klompenmakersweg 16 
3449 JB Woerden 
Tel:  +31 (0)297 255 554
John@perfotec.com
www.perfotec.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven